18.3 C
Stekene
vrijdag 2 juni 2023

75 jaar Optima Slaapcomfort in Klein-Sinaai

EEN iconisch gebouw aan de Brugse Heirweg in Klein-Sinaai: een villa, showroom, atelier en bedrijfsruimte tegelijkertijd. Het is de thuishaven van Optima Slaapcomfort, opgericht in 1947 door Gustaaf Brusselle als zijnde een matrassenfabriek. Anno 2021 is de derde generatie actief. Zaakvoerder Bart De Mulder neemt Gazet Van Stekene mee door driekwart eeuw slaapcomfort.

In de beginjaren lag de focus op de productie van matrassen, kussens en peluws. In de jaren ’70 veranderden de trends op het vlak van slaapcomfort. ‘De gekende schuimen zoals polyether en koudschuim maar ook latex deden hun intrede op de markt. Naast matrassen bieden we een ruim assortiment aan allerhande bedlinnen, donsdekens, lattenbodem, boxsprings en bedkaders. Alles maken we op maat.’

Het oorspronkelijke gebouw kreeg een volledige renovatie met een hedendaagse showroom naast het bestaande atelier en magazijnen. ‘We produceren zelf geen matrassen meer maar werken samen met uitsluitend Belgische fabrikanten. Hierdoor blijven we steeds up-to-date in een markt die voortdurend evolueert.’

FOTO: Optima Slaapcomfort

Gratis aan huis

Optima Slaapcomfort richt zich voornamelijk op de particuliere, regionale markt. ‘Ook instellingen, scholen en internaten over gans België behoren tot de klanten. Vaste klanten met een 2de verblijf aan zee of in de Ardennen kunnen op ons rekenen. Leveringen aan huis zijn gratis, evenals de vakkundige plaatsing. Een oud bed of matras nemen we gratis mee en bieden dit aan bij een recyclagepark.’

Slaap is persoonlijk

Een goede nachtrust begint bij een perfect ondersteunende lattenbodem of boxspring

Uit diverse onderzoeken blijkt dat circa één op drie Belgen met slaapproblemen kampt. ‘Dit is vanzelfsprekend een vervelend probleem. Wij komen graag vrijblijvend en gratis langs om vast te stellen waar slaapklachten vandaan komen. We laten mensen hierbij een aantal zaken uittesten alvorens ze onze showroom bezoeken of tot een aankoop over gaan. Mensen die bijvoorbeeld heel wat hoofdkussens hebben en maar niet het gepaste vinden, kunnen thuis enkele exemplaren uitproberen, tot ze het hoofdkussen vinden dat bij hen past.’

FOTO: Optima Slaapcomfort

Investeren in thuisartikelen

In 2020 was Optima Slaapcomfort door de coronamaatregelen als niet essentiële winkel/zaak verplicht om 3 maanden te sluiten. ‘Hierdoor konden onze opendeurperiodes, april en november, jammer genoeg niet plaatsvinden. De overige maanden hadden we de handen vol. In plaats van te reizen investeerden mensen vooral in thuisartikelen. Daardoor bleef onze omzet gelijk aan die van 2019.’

Op naar het eeuwfeest

Bart De Mulder ziet de toekomst positief tegemoet. ‘Door onze goede reputatie en service in combinatie met het vast klantenbestand blijven we overeind tegenover grote ketens. En de opvolging? Ik heb nog twee jonge dochters, maar eens het zover is draag ik met plezier de fakkel over. Ik doe zelf nog even door tot in 2047, dan vieren we het eeuwfeest van Optima Slaapcomfort.’

Momenteel zijn er opendeurdagen met acties tot en met 27 november.

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in