16.1 C
Stekene
maandag 20 mei 2024

75 jaar Optima Slaapcomfort in Klein-Sinaai

EEN iconisch gebouw aan de Brugse Heirweg in Klein-Sinaai: een villa, showroom, atelier en bedrijfsruimte tegelijkertijd. Het is de thuishaven van Optima Slaapcomfort, opgericht in 1947 door Gustaaf Brusselle als zijnde een matrassenfabriek. Anno 2021 is de derde generatie actief. Zaakvoerder Bart De Mulder neemt Gazet Van Stekene mee door driekwart eeuw slaapcomfort.

In de beginjaren lag de focus op de productie van matrassen, kussens en peluws. In de jaren ’70 veranderden de trends op het vlak van slaapcomfort. ‘De gekende schuimen zoals polyether en koudschuim maar ook latex deden hun intrede op de markt. Naast matrassen bieden we een ruim assortiment aan allerhande bedlinnen, donsdekens, lattenbodem, boxsprings en bedkaders. Alles maken we op maat.’

Het oorspronkelijke gebouw kreeg een volledige renovatie met een hedendaagse showroom naast het bestaande atelier en magazijnen. ‘We produceren zelf geen matrassen meer maar werken samen met uitsluitend Belgische fabrikanten. Hierdoor blijven we steeds up-to-date in een markt die voortdurend evolueert.’

FOTO: Optima Slaapcomfort

Gratis aan huis

Optima Slaapcomfort richt zich voornamelijk op de particuliere, regionale markt. ‘Ook instellingen, scholen en internaten over gans België behoren tot de klanten. Vaste klanten met een 2de verblijf aan zee of in de Ardennen kunnen op ons rekenen. Leveringen aan huis zijn gratis, evenals de vakkundige plaatsing. Een oud bed of matras nemen we gratis mee en bieden dit aan bij een recyclagepark.’

Slaap is persoonlijk

Een goede nachtrust begint bij een perfect ondersteunende lattenbodem of boxspring

Uit diverse onderzoeken blijkt dat circa één op drie Belgen met slaapproblemen kampt. ‘Dit is vanzelfsprekend een vervelend probleem. Wij komen graag vrijblijvend en gratis langs om vast te stellen waar slaapklachten vandaan komen. We laten mensen hierbij een aantal zaken uittesten alvorens ze onze showroom bezoeken of tot een aankoop over gaan. Mensen die bijvoorbeeld heel wat hoofdkussens hebben en maar niet het gepaste vinden, kunnen thuis enkele exemplaren uitproberen, tot ze het hoofdkussen vinden dat bij hen past.’

FOTO: Optima Slaapcomfort

Investeren in thuisartikelen

In 2020 was Optima Slaapcomfort door de coronamaatregelen als niet essentiële winkel/zaak verplicht om 3 maanden te sluiten. ‘Hierdoor konden onze opendeurperiodes, april en november, jammer genoeg niet plaatsvinden. De overige maanden hadden we de handen vol. In plaats van te reizen investeerden mensen vooral in thuisartikelen. Daardoor bleef onze omzet gelijk aan die van 2019.’

Op naar het eeuwfeest

Bart De Mulder ziet de toekomst positief tegemoet. ‘Door onze goede reputatie en service in combinatie met het vast klantenbestand blijven we overeind tegenover grote ketens. En de opvolging? Ik heb nog twee jonge dochters, maar eens het zover is draag ik met plezier de fakkel over. Ik doe zelf nog even door tot in 2047, dan vieren we het eeuwfeest van Optima Slaapcomfort.’

Momenteel zijn er opendeurdagen met acties tot en met 27 november.

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings