16.1 C
Stekene
maandag 20 mei 2024

Sealslayer – nieuwe gezichten in lokale muziekscene

Nieuwe Waaslandse bands schieten als paddenstoelen uit de grond. Wie zijn ze en waarom doen ze het? Op verkenning bij de jeugdige snaken van Sealslayer.

Met leden wiens leeftijd varieert van 16 tot 17 jaar en een bestaansgeschiedenis van een dik jaar is deze band echt nog jong. Ik sprak met Jules De Jonghe (zang en basgitaar), Bas Van Geertruy (drums), Robin Rotthier (gitaar) en Odin Heirwegh (gitaar) over Sealslayer. Het energieniveau en de goesting om muziek te maken zitten in elk geval al goed.

Sealslayer begon als een droom tussen vrienden toen Robin op zoek ging naar geïnteresseerden om een bandje op te richten. Jules, toen nog zonder enige ervaring, sprong op de kar om basgitaar te leren en bracht zijn goede vriend Odin mee aan boord. Jules organiseerde een kleine try-out in de repetitieruimte, maar de toenmalige drummer bleek die dag niet te kunnen komen. In allerijl werd Bas opgetrommeld, die de covers en eigen nummers van Sealslayer op een paar uur instudeerde. Die avond vielen de puzzelstukjes op zijn plaats en werd Bas de vaste drummer van Sealslayer.

Humor en experimenteren

Sealslayer speelt momenteel nog een mix van covers (The Stranglers, Black Sabbath, 10cc, The Who…) en eigen nummers, maar het is in de toekomst hun bedoeling om een setlist te vullen met eigen nummers.

Hoewel hun teksten naar eigen zeggen niets betekenen, blijkt er toch een anekdote achter de titels te zitten. Zo gaat Panzerhans over de sympathieke medewerker Hans van de MUDA-school waar enkele bandleden sinds vorig jaar kunstonderwijs volgen. Het nummer ‘Don’t leave the trash’ gaat dan weer over een incident waarvan de jongens getuige waren. Een agressieve slager dreigde een vermeende sluikstorter ‘in de préparé te draaien’. Zoiets werkt blijkbaar heel inspirerend voor een grappige songtekst.

Hoewel Sealslayer nog niet lang bestaat, hebben de bandleden toch al een erg memorabel optreden achter de rug. Via familie van Odin werden ze uitgenodigd om op te treden op een bijeenkomst van 60-jarigen. De locatie was heel chique, de catering enorm lekker en bovendien sneeuwde het buiten wat voor extra romantische setting zorgde. Toch voelden de jongens zich niet geremd om hun stevige rock door de zaal te laten scheuren, om dan vervolgens vrolijk mee de polonaise te dansen.

Meer dan een band

De naam Sealslayer verwijst naar de PS4 nickname César De Jonghe, de broer van Jules die helaas veel te vroeg het leven liet. De jongens vonden het een passende manier om hem te gedenken en daarbovenop klinkt de naam ook gewoon cool. Jules speelt bovendien op de basgitaar die hij kreeg van Taron Zohrabyan, voormalig basist van César zijn band Ashtray.

‘We dromen nog niet over de verre toekomst. Het plezier en de vriendschap zijn het belangrijkste. Nu werken we vooral aan onze basis zodat we een goede live band worden. Later dit jaar hebben we al enkele optredens gepland. We willen graag zoveel mogelijk spelen, dat mag echt overal zijn. We zijn meer dan alleen maar een band, we zijn vrienden die samen muziek maken.’

Volg Sealslayer op Instagram (/sealslayer_) om op de hoogte te blijven van hun muzikale ontwikkeling.

Quote:

‘We zijn meer dan alleen maar een band, we zijn vrienden die samen muziek maken.’

Sealslayer

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings