16.1 C
Stekene
maandag 20 mei 2024

Nobelkoor Kemzeke vindt zijn tweede adem

Het Koninklijk Gemengd Nobelkoor Kemzeke heeft zijn tweede adem gevonden. Met een enthousiast bestuur en nieuwe initiatieven timmert het koor aan de weg. Bestuursleden Agnès, Maaike, Sabine en Chrétien blikken terug en kijken in de toekomst.

‘Het Gemengd Nobelkoor opgericht in 1967 was oorspronkelijk een mannenkoor, pas enkele jaren later mochten ook vrouwen deelnemen. Momenteel tellen we 18 leden waarvan 15 vrouwen en 3 mannen. De voorbije jaren waren niet makkelijk, vanwege corona haakten sommige leden af. We zijn geen uitzondering. Heel wat koren die groeiden vanuit een parochie bestaan ondertussen niet meer. Jonge mensen die willen zingen zijn dan weer op zoek naar een koor dat het parochieniveau ontstegen is. Bovendien willen mensen zich niet meer engageren voor de lange termijn.’

Gezocht: nieuwe (mannelijke) leden

‘Uiteraard zijn leden (vooral mannelijke leden) altijd welkom. Een ideale bezetting schommelt rond de 25 à 30 personen. We hanteren geen leeftijdsgrens, de kwaliteit van de stem blijft de belangrijkste norm. Van de leden verwachten we dat ze aanwezig zijn op de wekelijkse repetitie op dinsdag tussen 20u en 21u30 in de kerk van Kemzeke. Aangezien we zonder begeleiding repeteren kunnen we extra inzetten op een mooie samenklank. Nieuwe leden mogen aansluiten bij de stemgroep waarbij ze zelf denken dat hun stem het beste past. Bij een duidelijk verkeerde keuze wordt in overleg bijgestuurd.’

Van Latijnse teksten tot Nederlandstalig

‘Zowel het soort muziek als de gezongen taal zijn zeer gevarieerd. We zingen bewerkingen van klassieke Latijnse teksten, maar ook een Engelstalig gospelconcert in de Kerstsfeer en een valentijnsconcert in samenwerking met een kinderkoor. Bij de opluistering van eucharistievieringen brengen we ook bewerkingen van Nederlandstalige liederen naar voren. Om de vieringen dicht bij de gelovigen te houden kiezen we meestal voor een Nederlandstalig, al dan niet meerstemmig ordinarium.’

Inkomsten

‘Koken kost geld, ook voor ons. Koorleden betalen geen lidgeld. Wij ontvangen een jaarlijkse bijdrage van de gemeente. De kerkfabriek van Kemzeke voorziet ook een jaarlijkse toelage voor de opluistering van liturgische diensten. Het jaarlijkse concert zorgt steeds voor extra duit in het zakje.’

Udo, Gerry Hagger, Sandra Kim

‘Zeker voor wat de ‘grote’ concerten betreft zorgen we steeds voor uitgebreide affichering en flyers, gecombineerd met mond-aan-mondreclame, facebook en aankondiging in de kerkelijke kanalen. We proberen elk jaar minstens 1 groot concert te organiseren. In december 2023 brachten we een kerstconcert waarbij we samenwerkten met het koor Andante uit Sint-Gillis-Waas, het kinderkoor van de 7-sprong, solisten, een pianist en een violiste. In december 2024 staat een optreden gepland met ‘grote namen’: Udo, Gerry Hagger en Sandra Kim.’

Info:

Voorzitter: Agnès Van de Velde  tel: 0494 66 82 83

Secretaris: Maaike Van Puyenbroeck tel: 0479 48 20 01

Facebook: zoeken op ‘Nobelkoor’

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings