16.1 C
Stekene
maandag 20 mei 2024

Een tweede leven in Altea voor Cynthia

CYNTHIA van der Haegen was 20 jaar zelfstandig kapster in de Hellestraat in Stekene. Haar zaak droeg de Italiaanse naam Bellissimo, toch werd niet Italië maar Spanje het land van haar dromen. 

Mijnechtgenooten ik droomden vroeger over een zonnig leven onder de Spaanse zon. Tussen droom en werkelijkheid stonden toen nog onze carrières. In 2020 moest ik door Corona mijn kapsalon verplicht 6 maanden sluiten. Mijn man was ondertussen op pensioen. Hierdoor kregen wij veel tijd om na te denken over onze toekomstplannen. We zochten op internet locaties en woongelegenheden en legden afspraken vast om die te gaan bezichtigen. Na de vierde keer afreizen vonden we wat we zochten. We hakten de knoop door. We gingen ervoor! Eens het compromis getekend ging alles in een stroomversnelling.’ 

Rustig, niet te toeristisch

‘Onze keuze viel op Altea, een gemeente aan de Middellandse zee in de provincie Alicante. Het is hier rustig, vlak aan zee en niet te toeristisch. Het gehucht heet Mascarat, dat ligt aan een mooie kloof met spectaculair zicht. De urbanisatie is helemaal omringd met een veiligheidshek en zonder badge kom je er niet in. In België stond ons huis met aanpalend mijn werkplaats ondertussen te koop. Mijn klanten inlichten vond ik het moeilijkste. De meeste klanten kende ik al jarenlang en zij mij. We delen een gezamenlijke geschiedenis, een lach en een traan. Ook voor mijn collega veranderde er veel. Welke keuze zou zij nu maken?’

Facetimen 

‘Onze dochter was net afgestudeerd en zou met ons meeverhuizen. Tijdelijk, want 3 maanden later trok ze naar Gent voor haar job. Daar leerde ze ook haar vriend kennen. Wij horen elkaar dagelijks en facetimen veel. Als ze kan komt ze ons bezoeken, een vaste logeerplaats in Spanje vindt ze wel aangenaam. Als het nodig mocht zijn vliegen wij naar België terug, de vliegtijd is ongeveer 2u.30. De luchthaven van Alicante is in autoafstand tot Altea zo’n 70 km rijden.’ 

Een leven zonder spierpijnen

‘In het begin miste ik nog mijn job en de gesprekken met mijn cliënteel. Ik voelde wel aan mijn lichaam dat ik de juiste beslissing had genomen. Jarenlang had ik van het vele rechtstaan en van het brushen nek- en rugpijn. Deze chronische klachten zijn nu weg en ik ben zelfs terug aan het sporten! Ondertussen loop ik 4x per week gemiddeld 40km Ons hondje van 11 jaar oud is ook heel blij dat we veel tijd doorbrengen samen. Elke dag maken we samen een strandwandeling. Mijn man fietst veel, soms wel 100 km per dag. In mei ga ik vanuit Sarria te voet naar Compostella, dat zijn 108 km op 4 dagen. Later plannen mijn echtgenoot en ik een volledige camino, maar je moet ergens beginnen hé?’ 

Klimaat maakt alles goed 

‘Kraampjes met veel verse groenten en fruit, gezellig kuieren en daarna een koffie drinken. Zo ziet onze dinsdag eruit, een koffie kost hier 1.60 euro. De dagelijkse kosten zijn lager dan in België, maar de taxen en belastingen zijn hier dan weer hoger. Voor de verblijfsdocumenten, vast adres en ziekenfonds wordt ook doorgerekend. Het zachte klimaat en de uitzichten maken alles goed. Wij vinden dit nog steeds onze beste beslissing ooit. Met de Spaanse taal trekken we ons ook al goed uit de slag. Zonnige groetjes dus vanuit Altea, en doe iedereen de complimenten!’ 

Quote:

‘Mijn geluksfactor is een ochtendwandeling op de promenade met een opkomende zon.’

Cynthia van der Haegen

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings