14.3 C
Stekene
woensdag 10 april 2024

Muzikale ontdekkingstocht met Mathias Buckinx

MATHIAS Buckinx uit de Koewacht experimenteerde al op zesjarige leeftijd met gitaar en piano en schreef later zijn eigen nummers. Omdat hij zijn muziek graag wou opnemen, zocht Mathias uit hoe een computer werkte en hoe hij die kon bouwen, de start van een ontdekkingstocht in de IT- en muziekwereld.

‘Van het internet was nog niet echt sprake, dus met een boek in de hand heb ik toen mijn eerste computer geassembleerd uit grotendeels tweedehands onderdelen,’ vertelt Mathias. ‘Ook later tijdens mijn studies ben ik muziek en IT blijven combineren. Ik studeerde aan het RITCS (Royal Institute for Theatre, Cinema and Sound) in Brussel waar ik de richting Beeld, Geluid en Montage koos. Ondertussen werkte ik bij een IT-helpdesk en installeerde ik e-mailservers bij klanten.’

‘Na mijn studies kwam de muziek echt op de voorgrond toen ik dankzij Luc Van Acker een aantal nummers professioneel kon opnemen. Dit leidde uiteindelijk tot een contract bij Virgin Music en een single Seventh Heaven onder mijn toenmalige artiestennaam Mathias Kane. Enkele jaren later koos ik toch weer voluit voor de IT-sector waar ik tot op vandaag nog steeds zelfstandig projectmanager ben.’

Audiosommelier

‘Naast IT-projectmanagement heb ik de muziek nooit losgelaten. Als audiosommelier bied ik playlists op maat aan voor bijvoorbeeld restaurants, maar ook wachtkamers, winkelcentra of hotels. Ik kies zorgvuldig de juiste nummers uit om de gewenste sfeer te scheppen. Als de perfect passende muziek niet bestaat, dan schrijf ik deze zelf. Als de klant liever livemuziek wenst, dan selecteer ik de perfecte bands of dj’s voor de gelegenheid. Zo verzorgde ik de volledige muzikale omkadering van een lancering van een nieuw automodel.’

‘Daarnaast help ik ook met het oplossen van problemen rond akoestiek. Want muziek komt natuurlijk pas tot zijn recht als de klank in de ruimte goed zit. Zo werd ik na de Coronapandemie gecontacteerd door een school in Amsterdam die moeite had om de online lessen met goede geluidskwaliteit tot bij de studenten te krijgen. De school is gevestigd in een oud gebouw met typische hoge plafonds. De gemakkelijkste oplossing zou natuurlijk zijn om overal valse plafonds aan te brengen, maar dan verpest je het authentieke gevoel van het gebouw. Uiteindelijk kwamen we tot een esthetische oplossing in de vorm van grote akoestische panelen met marmerprint aan de hoge muren. Deze panelen produceer ik volledig zelf. Ik start van houten latten, een canvas en gerecycleerd katoenen vulsels met verschillende densiteiten. Het boeiendste aan dit soort opdrachten is de balans vinden tussen noodzaak van verbetering met het behoud van authenticiteit van de ruimte.’

Eastwood Lane

‘In de muziekwereld werk je met heel veel verschillende mensen samen. Zo leerde ik zelfs een van mijn beste vrienden kennen. Daarnaast had ik het voorrecht om te werken met bekende artiesten als Luc Van Acker, Mark Vanhie, Jo Bogaert, Bart Kaell, en Jo Lemaire. Ook nu nog maak ik muziek met veel passie zoals onder andere bij Het Orkest van de Rode Muizen en Juicebox.’

‘In 2024 focus ik me professioneel voornamelijk op mijn IT werk in combinatie met Eastwood Lane. Dat is mijn soloproject waarvan de album release plaatsvond eind januari 2024. Het album getiteld ‘The Days That Never Came’ bevat een reeks erg persoonlijke nummers, door mij geschreven, gespeeld, gezongen en uitgebracht. Hierin kon ik echt volledig mijn muzikale ei kwijt. Het staat voor mij symbool voor het realiseren van je dromen zonder te wachten of steunen op anderen.’

Info

https://www.theaudiosommelier.be/
https://eastwoodlane.com/

Quote:

‘Als audiosommelier bied ik playlists op maat aan voor bijvoorbeeld restaurants, maar ook wachtkamers, winkelcentra of hotels.’

Mathias Buckinx

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings