12.2 C
Stekene
woensdag 10 april 2024

Carnavalcomité Stekene: Alaaf! Alaaf! Alaaf!

Noteer alvast in jouw agenda: op zaterdag 9 maart 2024 vindt de grote verlichte avondstoet plaats van carnaval- en reclamewagens in het centrum van Stekene met start aan de Pastoor Annaertstraat en einde aan de Polenlaan.

Aan enthousiasme, ideeën en inzet geen gebrek bij enkele bestuursleden van Carnavalcomité Stekene bestaande uit Luc Ivens (voorzitter) en Diego Van Der Vloet (feestcommissaris).  Hun missie: van Stekene een heuse carnavalsgemeente maken.

‘We zijn al actief sinds 1999, een eeuwigheid geleden. Bij de eerste optocht waren heel wat plaatselijke verenigingen betrokken met eigen wagens waaronder de muziekmaatschappij, KLJ en voetbalclubs. Maar helaas hielden de lokale verenigingen het na enkele edities al voor bekeken. Sindsdien is onze manier van werken veranderd: naast de (betalende) reclamewagens doen wij een beroep op carnavalsverenigingen uit het Waasland om onze optocht te stofferen met hun wagens. Vaak gaat het om dezelfde verenigingen uit onder meer Verrebroek, Groot-Temse en Beveren.

Koken kost geld

Het aantrekken van externe carnavalswagens kost geld, veel geld. ‘Tel daarbij ook nog eens de kosten voor seingevers, politie, hulpdiensten, SABAM, enz. Daarom organiseren wij het ganse jaar door activiteiten waaronder een eetfestijn, een bingo en een koekjesverkoop. Daarnaast kunnen we rekenen op een groeiend aantal sponsors. Ook de gemeente doet een duit in het zakje, als feitelijke vereniging ontvangen we jaarlijks een subsidie. Schepen Gunter Van Campenhout heeft ons al vaak geholpen, waarvoor onze dank. Bovendien werken wij goed samen met de twee Stekense carnavalsgroepen De Voddenboalen en Den Leutigen Uuep. Een deel van onze opbrengsten schenken wij graag aan ‘goede doelen’ waaronder VZW Peacock.’

Belangstelling groeit

‘Het is telkens weer hard knokken om de organisatie rond te krijgen, maar we zijn optimistisch. Jaar na jaar zien we een stijgend aantal toeschouwers tijdens de optocht, in 2023 waren er circa 5.000 belangstellenden doorheen de straten van Stekene. Dat geeft de burger moed, maar eerlijk is eerlijk, het is niet evident om van Stekene een carnavalsgemeente te maken. Veel dorpsgenoten kijken de kat uit de boom, ze zijn aanwezig bij de optocht maar doen zelf niet mee. De komst van het nieuwe gemeenschapscentrum opent perspectieven voor het Carnavalcomité Stekene. De grote polyvalente zaal zou het perfecte decor kunnen zijn voor de verkiezing van ‘Prins Carnaval’, het zou ons zeker een boost geven.’

Voor wie graag wil meerijden in de reclamestoet: carnavalcomitestekene@gmail.com

Quote:

‘Jaar na jaar zien we een stijgend aantal toeschouwers tijdens de optocht, in 2023 waren er circa 5.000 belangstellenden doorheen de straten van Stekene.’

Luc Ivens en Diego Van Der Vloet

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings