17.1 C
Stekene
maandag 17 juni 2024

Kiekenhaagwijk en Huickstraat winnen opnieuw titel ‘Warmste Buurt van Stekene’

In november vroeg de gemeente Stekene zijn inwoners om van hun straat, wijk of buurt een warme omgeving te maken door samen de voortuinen of straatgevels te verlichten en onder te dompelen in een sfeervol winterthema. De verschillende buurten konden het op die manier tegen elkaar opnemen en strijden voor de titel Warmste Buurt van Stekene. Acht buurten dienden voor de deadline van 16 december hun kandidatuur in.


“Er zaten heel wat pareltjes onder de deelnemers. De jury besliste unaniem: de buurt Kiekenhaag, Ketelaarsgrasstraat en Nachtegaalstraat mag zich ook dit jaar de meest sfeervolle en warmste buurt van Stekene noemen. In 2021 gingen zij ook aan de haal met de juryprijs en in 2023 wonnen zij de publieksprijs”, zegt schepen van Cultuur en Burgerparticipatie Gunter Van Campenhout.

“Toch willen we ook graag de Heimeersstraat vermelden. Zij namen voor de eerste keer deel en scoorden heel wat punten bij de jury. Zo goed dat deze straat maar nipt verloor van de Kiekenhaag. Daarom verdienen ze een eervolle vermelding.”

De vele verlichte kerststallen in de Kiekenhaagwijk en meer dan 200 uniforme kerststerren zorgen elke eindejaarsperiode voor een unieke sfeer in de buurt. De prachtige verlichting in de voortuinen en aan straatgevels, maakt het geheel volledig áf! “Dat verdient een dikke pluim voor alle buurtbewoners. Zij slepen de juryprijs ter waarde van 750 euro in de wacht en kunnen deze geldprijs gebruiken om de warme band in hun wijk te versterken“, aldus schepen Gunter Van Campenhout.


Omdat er heel wat Stekenaars hun uiterste best doen om hun buurt, wijk of straat samen mooi te versieren, schenkt de gemeente naast de juryprijs, ook jaarlijks nog een publieksprijs weg. Tot zaterdag 6 januari kon het publiek zijn stem uitbrengen via het burgerparticipatieplatform van de gemeente samen.stekene.be.
“Er werd massaal gestemd”, vertelt schepen Van Campenhout. “Er kon gestemd worden op acht deelnemende buurten, namelijk de Bloemenwijk, de Dorpswijk, de Heimeersstraat, de Huickstraat, de Kiekenhaag, de Komiezenstraat, de Meersstraat en de Polken. Inwoners die hun stem uitbrachten, bekroonden, met 22 procent van de stemmen, de Huickstraat als winnaar van de publieksprijs. Vorig
jaar wonnen zij nog de prijs van de jury … dit jaar de publieksprijs ter waarde van 500 euro. Proficiat!”


Beide winnaars worden binnenkort door de gemeente uitgenodigd om hun prijs officieel in ontvangst te nemen.

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings