16.1 C
Stekene
maandag 20 mei 2024

Jappe en Kenny brengen oude volksverhalen en legendes opnieuw tot leven

EEN milde zomeravond in augustus, een 20-tal bezoekers hebben zich verzameld rond een grote vuurkorf bij pop-up bar Beestig Bos in de Koestraat in Kemzeke. Ze komen luisteren naar oude volksverhalen, legendes, mythes en biografische verhalen van over de hele wereld verteld door ‘druïden’ Jappe (26) en Kenny (30)…

Kenny opent met een verhaal uit Noorwegen over twee broers, de ene is arm de andere is rijk. De arme broer komt in het bezit van een handmolentje dat in staat is om overvloedig te produceren wat er gevraagd wordt. Eens de productie gestart is er echter geen houden meer en ontstaat er een overvloed. Uiteindelijk komt het handmolentje na veel omzwervingen in handen van een scheepskapitein die vraagt om zout te produceren. Wegens een teveel aan zout, zinkt zijn schip en sindsdien weten we waarom zeeën gevuld zijn met zout water. En komen we ook te weten dat pap met haring een favoriet Noors gerecht is…

Jappe brengt nadien een verhaal van bij de Inuit, de naam waarmee de Eskimo’s van Canada en Groenland zichzelf aanduiden. We worden meegezogen in een absurde vertelling over een meisje dat in zee belandt, verscheurd wordt en als skeletvrouw op de bodem ligt. Een visser haalt haar naar boven en wonder boven wonder herleeft het meisje en ontstaat er zelfs zoiets als een romance…

Hangbuikzwijn

Humor, interactie met het publiek en inspelen op het moment lopen als een rode draad doorheen de voorstelling. De aanwezigheid van een dik hangbuikzwijn dat graag snuffelt langs de voeten en de benen van de bezoekers, zorgt sowieso voor de nodige hilariteit.

Na de pauze neemt Kenny ons mee naar een kasteel waar een jonge kerel niet kan weerstaan aan de lokroep van een nabijgelegen bos, hoezeer zijn vader hem ook waarschuwt voor de gevaren die er op de loer liggen. Moraal van het verhaal: een ongezonde nieuwsgierigheid is nergens goed voor.

Jappe sluit de avond af met een korte vertelling over de zegeningen en worstelingen van ‘tweelingen’. Omdat het publiek er niet genoeg van krijgt tovert Kenny een vrolijk ‘bisnummer’ uit zijn mouw over een man die dagelijks een grenspost oversteekt met zijn ezel en waarbij de douane er maar niet achter komt wat de man te verbergen heeft…

Diepe liefde voor Vlaanderen

Op fluit en tam-tam brengen Jappe en Kenny tussen de verhalen door zowel akoestische muziek als een prachtige vertolking van ‘Knocking on heaven’s door’ van Bob Dylan. Kenny heeft nog een verrassing in petto: zijn eigen nummer ‘Diepe liefde voor Vlaanderen’ wordt voor het eerst losgelaten op het grote publiek, een potentiële hit in wording…

Storytelling Beyond Words

‘Wij volgden gedurende 4 maanden de cursus ‘Storytelling Beyond Words’ aan de The School of Storytelling, Emmerson College in Engeland. We willen terug aanknopen met de verteltraditie en oude verhalen opnieuw tot leven wekken. Door de toenemende digitalisatie, smartphone, Netflix en andere zijn we een deel van onze verbeelding kwijtgeraakt. Met onze verhalen willen we tegelijkertijd een verbinding maken met ons publiek. We organiseren regelmatig vertelavonden vanuit onze eigen stek ‘De Druïde’ in de Donkerhofstede 3 in Stekene maar komen ook graag langs op locaties zoals het Beestig Bos. We hadden vanavond een tof publiek, wij hebben ervan genoten,’ vertellen Jappe en Kenny.

Info: 0471-26 53 37

untoldstories@outlook.be

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings