9 C
Stekene
vrijdag 19 april 2024

Wielermicrobe in de Koebrugstraat

EVY Huyghe is een trotse wielermoeder. Gebeten door de koersmicrobe en daarmee ook zoon Marius en dochter Estée Goossens besmet. Of was het net andersom?

‘Ik koers al bijna twaalf jaar’, vertelt Marius. ‘Samen met mij opa gingen we supporteren voor Moreno De Pauw. Ik heb zo de smaak te pakken gekregen en van zodra het kon ben ik beginnen koersen bij het toenmalige Wielerteam Waasland, nu Van Moer Logistics cycling team. Ondertussen was ook Estée als enige meisje daar begonnen.’

Eigen club

‘Samen met Filip Apers en Luc Joos zijn we onze eigen club begonnen: Klein-Snoa Cycling Team’, pikt moeder Evy in. ‘Dat hebben we vijf jaar volgehouden, alleen voor miniemen en aspiranten. Toen Gunther Sterck’s jongste zoon bij de nieuwelingen ging koersen zijn we gestopt. In de eerste plaats om onze eigen kinderen beter te kunnen volgen.’

Meisjes eerst!

Is het soms geen hartverscheurende keuze wanneer ze ergens tegelijk moeten starten? ‘Dan geef ik altijd voorrang aan Estée,’ zegt Evy. ‘Daar is een goede reden voor: er zijn veel minder koersen voor meisjes. Er mag er ook slechts één per dag in het ganse land georganiseerd worden. Voor Marius is er keuze genoeg, zowel bij de beloften als bij de EZC (Elite Zonder Contract).’

Sportmanagement

Marius is voorzichtig wanneer het over  ambities gaat. ‘Het seizoen begint nog maar pas. Eerst en vooral meedraaien bij de EZC, dat is op zich al een heel stevige reeks. Winnen is waarschijnlijk iets te ambitieus. Ik probeer wel dagelijks te trainen maar met de studie heb ik niet altijd die mogelijkheid. Iedere dag op en neer pendelen naar Brugge waar ik hogeschool bedrijfsmanagement, afstudeerrichting sportmanagement volg. Mijn studies krijgen absolute voorrang. Ik sport graag maar ben niet de grote topper. Naast het fietsen loop ik heel vaak, dat vergt minder voorbereiding. Je schoenen aan en weg.’

Baloise Wallonie Bruxelles

‘Ik ben dolblij met mijn nieuwe club Baloise Bruxelles Wallonie’, zegt Estée die net de overstap maakte van Van Moer Logistics naar de Waalse club. ‘Ik ben net terug van een trainingsweek in de zon vlakbij de Mont Ventoux. We zijn die ook één keer opgereden. Als Vlaams meisje is klimmen niet zo evident. We zijn met twee Vlaamse, zeven Waalse en één Portugees meisje in het team. Mijn Frans gaat zienderogen vooruit’, lacht Estée. ‘Met Ludvine Henrion hebben we een ploegleidster met olympische ervaring. Een supersociale madam die heel graag praat, en weet waarover ze praat.’

Geen grijze muis

‘Ik weet nog niet welke ambities ik mag koesteren. Vooral geen grijze muis in het peloton zijn, mee de koers maken en dan zien wat het kan opleveren. Ik doe alleen wegwedstrijden, anders dan Marius die in de winter ook nog gaat mountainbiken. Voor mij is de periode maart tot oktober voldoende. Ik ben blij dat eindelijk ook het dameswielrennen wat meer erkenning krijgt. We worden vaker uitgezonden en krijgen stilaan ook gelijke winstpremies. Terecht, want wij moeten er net zoveel voor doen als de mannen.’

Evy

‘Met twee wielrenners in huis heb ik er ook mijn hobby van gemaakt’, zegt Evy. Het klinkt misschien een beetje tegen haar goesting maar je mag er zeker van zijn dat het met hart en ziel is. ‘Jan werkt in het weekend dus belandde ik in het wielermilieu. Wielrenners hebben nu eenmaal bepaalde noden, zeker wat het eten betreft en daar pas ik me graag naar aan. Maar je moet daar ook niet in overdrijven. We eten altijd heel gezond, steeds verse voeding, maar ik sta niet met een weegschaal achter hun rug om alles te controleren.’

Quote: ‘Met twee wielrenners in huis heb ik er ook mijn hobby van gemaakt’

Evy Huyghe

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings