15.6 C
Stekene
woensdag 10 april 2024

Stefan Van Guyse wil mensen gelukkig maken

REGISSEUR, acteur, poppenspeler, leraar muzische vorming en Rots en Water trainer bij GBS Reynaerdijn, componist, dramadocent… Heerlijk om Kemzekenaar Stefan Van Guyse te interviewen. Super optimist, met een drive om jaloers op te zijn, inspirerend en zich kwetsbaar opstellend, af en toe over zijn grenzen maar vooral heel bevlogen. Uw dienaar mocht op audiëntie in zijn creatieve kamer met pianovleugel en uitzicht op de Action en de N403 Sint-Niklaas – Hulst.

‘Ik prijs me gelukkig, ik werk als freelancer en ben blij dat ik ‘mag gaan werken’. Ik doe wat ik graag doe, dat is iedere dag weer een cadeau. Tegelijkertijd loert er een valkuil: ik vind het vaak moeilijk om mijn grenzen te bewaken, een familiaal trekje. Dat mondde enkele jaren geleden uit in een burn-out. Zeer confronterend maar ook een signaal om mijn leven te overdenken: wat is belangrijk voor mij, hoe deel ik mijn tijd in, wat zijn de prioriteiten in mijn leven? Goed nieuws op dat vlak: ik heb een vakantie geboekt in Portugal, even weg en herbronnen, een weekje ontspanning.’

Professionalisme

‘Professionalisme vind ik geen vies woord. Integendeel, je moet telkens weer het beste van jezelf geven en andere mensen stimuleren om een topniveau te halen. Uiteraard is er een groot verschil tussen een amateur- en professioneel gezelschap en ik heb moeten leren om iedereen te ‘beoordelen’ op zijn eigen mogelijkheden. Vroeger had ik wel eens de neiging om snel commentaar te leveren, nu benader ik veel meer de positieve punten. Daardoor bevestig je mensen in hun waarde, dat nemen ze mee.’

Stefan benadert ook het belang van de ‘mindset’. ‘Een ongeschreven wet luidt dat de tweede voorstelling altijd de slechtste zal zijn. Immers, na de première valt er een druk weg, de focus is verdwenen. Je kan dat natuurlijk ook omdraaien: waarom zou de tweede voorstelling niet perfect kunnen verlopen? Alles draait om de mindset en als regisseur heb je daar een grote invloed op.’

Blijven bijleren

‘Blijven groeien is een must in ons vak. Ik trek er nog niet genoeg tijd voor uit maar als het even kan ga ik naar een voorstelling kijken, zien hoe collega’s het er van af brengen, iedere keer leer je weer bij. De afgelopen jaren heb ik ook een aantal bijscholingen en webinars gevolgd. Het is de enige manier om niet vast te roesten, je bent nooit ‘uitgeleerd’.’

‘Het Mysterie van Kemzeke’

Mocht er nog geen belletje rinkelen bij de naam Stefan Van Guyse. Stefan maakte, in 2017, het onvergetelijke theater- en filmspektakel ‘Het Mysterie van Kemzeke’ ter ere van het 900-jarig bestaan van zijn dorp. Een jaar later tekende hij ook voor de versie van de langspeelfilm die te zien was in de Siniscoop te Sint-Niklaas.

Stefan is artistiek leider, opleidingscoördinator, dramadocent en regisseur bij zijn zelf opgerichte Jeugdtheater Ondersteboven vzw (JTO) dat inmiddels 30 jaar bestaat. Stefan werkte voor Het Paleis, Music Hall, Studio 100, Uitgezonderd Theaterproducties, Figurentheater Tieret, Odisee Hogeschool en Toneelacademie Maastricht. Met de productie van ‘Lotje’ behaalde Stefan in 2012 de cultuurprijs van de stad Sint-Niklaas.

Op 1 april ging DE PASSIE in première in Siniscoop, de film over het lijdensverhaal van Jezus. Diezelfde dag ging ook de nieuwe Piet Piraatshow (Studio 100) in Puurs in première. Beide producties werden geregisseerd door Stefan.

Momenteel is Stefan vooral bezig met componeren voor ‘de R – de musical’, een massa-event dat in september op de site van SVK in Sint-Niklaas staat geprogrammeerd.

Quote: ‘Professionalisme vind ik geen vies woord. Integendeel, je moet telkens weer het beste van jezelf geven en andere mensen stimuleren om een topniveau te halen.’

Stefan Van Guyse

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings