18.3 C
Stekene
vrijdag 2 juni 2023

OC Koningshei: polyvalente zaal blijft ontmoetingscentrum

Stekene beschikt in elke leefkern over een ontmoetingscentrum (OC). De Gazet Van Stekene brengt een bezoek aan elk OC, we starten in Koningshei op de Koewacht. Hoe heeft Koningshei corona overleefd? Gunter Van Campenhout, schepen van cultuur, leidt ons rond.

‘Koningshei dateert uit 1992. De staat van gebouw is goed, maar nog niet voldoende energiezuinig. Binnenkort worden er EPC attesten ‘niet residentiële gebouwen’ opgemaakt waaruit zal blijken welke maatregelen we kunnen nemen om het gebouw energiezuiniger te maken.’

Wandelclub De Smokkelaars en tekenacademie

‘Het OC bestaat uit een gelijkvloers met een zaal vooraan die gebruikt wordt als stockageruimte voor Wandelclub De Smokkelaars (60m²), een centrale gang met twee sanitaire blokken en een zaal achteraan die verhuurd wordt als ontmoetingscentrum (60m²). De bovenverdieping (125m²) wordt gebruikt door de tekenacademie. Een aantal jaar geleden werd de toog vernieuwd, ook werden er geluidspanelen aangebracht om het geluid beter te isoleren.’

Voornamelijk particulieren weten hun weg naar Koningshei te vinden omwille van de mooie kindvriendelijke buitenruimte die volledig kan afgesloten worden. ‘Dat is ideaal voor familie of verjaardag bijeenkomsten. Soms houdt ook een vereniging een vergadering of een workshop, naast ook recepties, lezingen en voordrachten. Ook verenigingen kunnen er vergaderen.’

Verhuur herstelt zich

‘Het is momenteel moeilijk een inschatting te maken van een dalend of stijgend aantal bezoekers. De verhuur is nog bezig zich te herstellen na de heftige coronaperiode. Tijdens de coronaperiode werden de federale richtlijnen nauwkeurig opgevolgd. Van zodra maatregelen het toelieten, werden onze OC’s weer beschikbaar gemaakt voor verhuur mits het naleven van de geldende maatregelen zoals de CO2-meter, alcohol dispenser, beperkingen op het vlak van activiteiten of het aantal aanwezigen.’

‘Koningshei wordt niet alleen gehuurd door Stekenaren uit alle uithoeken van de gemeente, maar ook door Moerbekenaren, inwoners van de Nederlandse Koewacht en omstreken. De polyvalente zaal zal voorlopig een ontmoetingsruimte blijven, op die manier behouden we in elke leefkern een gemeentelijke ontmoetingsplaats.’

Quote: ‘De polyvalente zaal zal voorlopig een ontmoetingsruimte blijven, op die manier behouden we in elke leefkern een gemeentelijke ontmoetingsplaats.’

Gunter Van Campenhout

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in