17.1 C
Stekene
donderdag 1 juni 2023

‘Grensbewoner’ nieuwe dichtbundel van Ingrid Van Mossevelde

Dichtbundel zonder grenzen

‘Grensbewoner’ is de nieuwe dichtbundel van Stekense Ingrid Van Mossevelde. ‘Grensbewoner’ verwijst naar grenzen waartegen ieder mens wel eens aanloopt: verdriet, onmacht, ziekte, pijn, verloren relaties. Tegelijkertijd sprankelt de bundel vrolijkheid en humor, spitse woordspelingen, een lenige taal en leer ik dat ‘taart met kerstvulling geen buche is want dat maakt de bakker enkel op 24 25 26 december’.

Met ‘Grensbewoner’ is Ingrid Van Mossevelde (53) uit de Komiezenstraat aan haar vijfde dichtbundel toe. Ingrid leeft zich niet alleen uit in teksten, ze uit zich ook via beeldende kunst, de jongste tijd vooral collages, laag op laag. ‘Gedichten en beeldende kunst vertellen voor mij eenzelfde verhaal, het gaat alleen over een ander medium. Ze vormen de weerslag van mijn gevoelens, ik heb vaak diep gezeten, ik zoek er een uitweg mee. Ik probeer altijd dichtbij mezelf te blijven, in de context van mijn poëzie en beeldende kunst sluit ik geen compromissen. Dichten is vaak zwoegen, ritme en klank moeten kloppen, het is een proces, je moet er aan werken. Een gedicht is niet in één, twee, drie klaar. Door afstand te nemen, hou ik de essentie over.’

ze droomde in de ochtend

dat het avond was

pas schemer stil

pril nog de nacht

een levende moeder

riep iedereen aan tafel

in de ochtend droomde ze

scherven van vinyl bij elkaar

kerstboom verlichting was

mistroostig vangnet

lp’s horen niet in den

‘Grensbewoner’ (ISBN-nummer 9789464504125) is te verkrijgen via de webwinkel van uitgeverij ‘boek-scout’ en via iedere boekwinkel.

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in