18.3 C
Stekene
vrijdag 2 juni 2023

Eerste boekenruilkastje in Stekene geopend, een ode aan auteur Dirk Bracke

Zondagmorgen 23 oktober 2022 vond, onder een zeer ruime belangstelling, de plechtige opening plaats van de ‘Dirk Bracke boekenruilkastjes’ op het ‘driesje’ ter hoogte van Drieschouwen 96 in Stekene. Daar woont Marja Luyckx, de weduwe van de in 2021 overleden jeugdschrijver Dirk Bracke.

Tijdens de volgende maanden zullen nog negen andere boekenruilkastjes worden geplaatst over gans Stekene. Als eerbetoon aan Dirk Bracke zullen ze een naam krijgen die verwijst naar een boek van de Stekense auteur.

FOTO: bever

Marja Luyckx nam het meterschap van het eerste kastje op zich. Zij koos als titel voor haar kastje ‘Black’, verwijzend naar de boeken ‘Black’ en ‘Back’ van haar man én naar ‘Black’, een verfilming van de twee boeken onder regie van Adil El Arbi en Bilall Fallah.

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in