16.1 C
Stekene
maandag 20 mei 2024

Geert Cornu stopt na 43 jaar met Discobar Jupiter

Discobar Jupiter (met t, niet met l) heeft opgehouden te bestaan. Wie in de voorbije 43 jaar in Kemzeke wilde trouwen ging eerst naar Geert Cornu, dan naar pastoor Aimé Vermeersch en tenslotte naar het gemeentehuis te Stekene om een datum te prikken. De afterparty op de Kemzeekse dorpsfeesten op vrijdag 12 augustus 2022 was het laatste optreden van Geert. Alhoewel.

‘Neen, ik ben gestopt. Geen feesten meer maar die afterparty wilde ik nog een keer doen. Die begon pas om 1 uur ’s nachts, dan is het publiek niet zo kritisch meer’, lacht Geert. ‘Misschien kom ik volgend jaar nog een keer. Als ik mag van het bestuur tenminste’, met een knipoog naar dochter Joyka achter de toog van bikebar ’t Nief Veloken.

Visioen

‘In 1979 wilden we vanuit de Kemzeekse Chiro een T-Dansant (de voorloper van de huidige fuiven) organiseren. Ik was al een tijdje bezig met muziek en mijn ouders investeerden 100.00 Belgische Frank (pakweg 2.500 euro). Een heel bedrag in die tijd en daar ben ik altijd dankbaar voor gebleven dat ze die inspanning wilden doen. Het kind moest een naam hebben: Jupiter. Geen idee vanwaar het gekomen is, waarschijnlijk één of ander visioen.’

Vechtpartijen

‘Met die T-Dansants ben ik snel gestopt omdat er iedere keer gevochten werd. Groepen van 20-30 man kwamen telkens de boel verzieken. Toen gaven ook de verenigingen nog een klassiek bal maar nergens was er security aanwezig. Ik ben wel fier dat ik 38 opeenvolgende jaren op het chirobal speelde. Telkens een set van 8 uur, dat zullen er mij weinigen nadoen. Privéfeesten waren minder gevaarlijk voor lijf en leden. Heel veel trouwfeesten maar daarnaast ook personeelsfeesten, verjaardagen, jubilea en noem maar op. Ik kon me wel aanpassen omdat ik van veel genres kan genieten. Vlaamse schlagers, rock, disco, reggae, alles kon zolang het bekende nummers waren, geen B-kantjes.’

Barry White

‘Ik maakte nooit vooraf een playlist. Dat is onmogelijk omdat je nooit weet welk publiek je op de dansvloer krijgt of moet krijgen. Je hebt niet noodzakelijk veel volk nodig op een feest, ik herinner me een party met slechts 19 man, daar heb ik zelfs twee overuren gemaakt. Ik probeerde (bijna) alles te brengen, veel afwisseling, voor ieder wat wils. Maar je moest wel alle platen tot het gaatje spelen, anders kreeg je van alles naar je kop. Alles en iedereen kwam aan bod behalve Barry White, ik vond dat zo’n hatelijke nummers. Ik heb die nooit uit mezelf in mijn set gestopt maar de mensen kwamen dat steeds weer vragen en dan kan je er niet onderuit’, zucht Geert die duidelijk een last van zijn schouders ziet vallen.

Trouwfeesten

‘Je maakt de gekste dingen mee op trouwfeesten. Eén keer schreeuwde een vrouw dat er geld uit haar handtas gestolen was. Het gevolg laat zich raden: beide families op de vuist en einde feest. Een andere keer wilde de bruidegom niet meedoen met een ludiek spelletje. Hij verstopte zich in de toiletten en een week later waren ze al gescheiden. Maar er waren ook tevreden klanten’, lacht Geert. ‘Zeker die man die drie keer trouwde. Drie verschillende vrouwen maar wel drie keer dezelfde DJ.’

Een groene en een rode lamp

‘Er is veel veranderd in de jaren. Vroeger was het materiaal loodzwaar en waren de klanten tevreden als je een groene en een rode lamp meebracht. Nu is alles veel compacter geworden maar heb je wel een hele lichtinstallatie nodig. Het publiek is ook niet meer hetzelfde. Vandaag weten ze allemaal alles beter door hun mobieltje en komen ze de meest rare nummers voorstellen. Vroeger was het simpel: die plaat zat in mijn bak. Of niet.’

Manu

‘Tenslotte wens ik nadrukkelijk mijn vrouw Manu te danken. Zij heeft er nooit een probleem van gemaakt dat ik ieder weekend weg was. Dat ik overdag moest rusten en dat zij dan voor de twee kinderen moest zorgen. Zonder haar steun had ik dit nooit 43 jaar mogen beleven’, besluit Geert.

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings