18.3 C
Stekene
vrijdag 2 juni 2023

‘De club’, een nieuw boek van Mieke Janssens: ‘alles draait om schrijfplezier’

Na haar debuut ‘Donker Wit’ uit 2019 brengt de Stekense Mieke Janssens (76) haar tweede boek ‘De club’ op de markt. In een vlotte stijl vertelt Mieke het verhaal van een gezellige sportclub in een Oost-Vlaams dorp waar ogenschijnlijk alles zijn gangetje gaat maar onderhuids één en ander broeit. Hoe het afloopt moet u zelf lezen in het verrassende slot…

‘Het boek is gebaseerd op ware gebeurtenissen zo’n 20 jaar geleden. Ik koos ervoor om in ‘kroniekvorm’ de vriendenclub uitvoerig te beschrijven en op die manier onderlinge relaties beter te ontleden, zonder dat het ooit een ‘zwaar’ boek wordt. Het leven kabbelt verder en omdat iedereen druk bezig is, heeft niemand echt in de gaten dat er zich stilaan een drama ontwikkelt. De vrienden voelen wel dat er ‘iets’ speelt maar kunnen er niet echt de vinger op leggen, slechts enkele betrokkenen zijn op de hoogte. Ik denk dat zo’n ‘scenario’ voor iedereen wel zeer herkenbaar is.’

Creatief uitleven

Mieke studeerde literatuur en kunstgeschiedenis aan de Stedelijke Academie, samen met haar man baatte ze een winkel uit in Sint-Niklaas. ‘Schrijven heeft me altijd al getriggerd, sinds enkele jaren heb ik volop de tijd om me uit te leven in mijn passie. De ‘ingrediënten’ voor ‘De club’ lagen al 20 jaar in de schuif, ik moest het alleen nog op papier zetten.’

Schrijven heeft voor Mieke te maken met de vrijheid om een verhaal creatief naar haar hand te zetten. ‘Een belangrijke voorwaarde is wel dat ik over voldoende ‘materiaal’ beschik, ik moet mij ergens lang in kunnen vastbijten. Eens gestart raak ik vaak in een ‘flow’, mijn fantasie gaat zijn gang, gaandeweg ontwikkelt het boek zich vanzelf.’

‘De club’ (182 pagina’s), uitgegeven door uitgeverij Inkt, is op dit moment al verkrijgbaar bij ‘t Oneindige Verhaal, Stationsstraat 68, Sint-Niklaas en op aanvraag in De Standaardboekhandel.

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in