12.7 C
Stekene
zaterdag 18 mei 2024

Dansschool Step by Step: dansen in een familiale sfeer

In oktober 1999 bouwde Rudi Pletinck (58) in de Potaardestraat een prachtige danslocatie van 80 m² met spiegels, dansvloer en speciale verlichting. Met daarnaast ook nog een zonnig terras en een bar, en niet onbelangrijk een grote parking. Het concept sloeg meteen aan en 23 jaar later is Step by Step nog steeds één van dè referenties in het Waasland.

‘Onze eerste danscursus was house, dat was toen enorm populair,’ vertelt Rudi Pletinck. ‘We startten met acht volwassenen, maar al snel waren ook kinderen van de partij. De twee enthousiaste lesgevers van toen zijn nog steeds aan boord met ondertussen een pak ervaring, ze maken ook deel uit van het bestuur. Samen met mijn broer Frank vormen we een vzw. Ik geef zelf geen dansles maar organiseer al het andere er omheen.’

Dansrages komen en gaan

Step by Step telt circa 195 leden, corona zorgde voor een lichte daling, nu is er weer een opwaartse trend. ‘Wij hebben ons altijd aangepast aan de tijdsgeest en de actuele dansrages. Ons aanbod voor kinderen is in de loop der jaren alleen maar gegroeid. Van dinsdag tot vrijdag bieden wij momenteel diverse danslessen aan voor jongeren 3,5 tot 24 zowel meisjes als jongens:  multimove, multimove – kidsdance, streetdance, hip-hop, modern jazzdance, cheerdance en megadance. Ook breaking –  een officiële competitie op de Olympische Spelen van Parijs 2024 – zit in ons aanbod. Daarnaast zijn ook volwassen vrouwen welkom voor solodance, een uitloper van zumba. Je ziet het aanbod het is enorm gevarieerd en voor elk wat wils.’

Kinderen kunnen twee keer ‘proef’ danslessen volgen, daarna nemen ze een abonnement voor een half of volledig jaar. ‘We hebben uiteraard kinderen uit Stekene, maar net zo goed ook uit Moerbeke, Sint-Niklaas en andere omliggende gemeenten.’

Twee show per jaar

‘Twee keer per jaar – rond Nieuwjaar en in juni – geven we shows die steeds uitverkocht zijn met telkens 250 à 300 toeschouwers. Daarnaast organiseren we in de herfst- en paasvakantie danskampen hier op de eigen locatie. Voorts vinden er dansverjaardagsfeestjes voor onze leden plaats.’

Eén familie

Rudi benadrukt nog een keer het unieke concept van Step by Step. ‘We zijn van bij de start onze eigen weg gegaan, we zijn niet afhankelijk van derden, hebben de handen vrij om ons goesting te doen. We mogen toch wel spreken van een succes, ik ben er alle medewerkers zeer dankbaar voor. Ouders en kinderen waarderen vooral de familiale en ongedwongen sfeer, heel wat vriendschappen zijn hier ontstaan. Schrijf maar op: Step by Step is nog lang niet uitgedanst.’

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings