11.8 C
Stekene
zondag 4 juni 2023

Dansschool Step by Step: dansen in een familiale sfeer

In oktober 1999 bouwde Rudi Pletinck (58) in de Potaardestraat een prachtige danslocatie van 80 m² met spiegels, dansvloer en speciale verlichting. Met daarnaast ook nog een zonnig terras en een bar, en niet onbelangrijk een grote parking. Het concept sloeg meteen aan en 23 jaar later is Step by Step nog steeds één van dè referenties in het Waasland.

‘Onze eerste danscursus was house, dat was toen enorm populair,’ vertelt Rudi Pletinck. ‘We startten met acht volwassenen, maar al snel waren ook kinderen van de partij. De twee enthousiaste lesgevers van toen zijn nog steeds aan boord met ondertussen een pak ervaring, ze maken ook deel uit van het bestuur. Samen met mijn broer Frank vormen we een vzw. Ik geef zelf geen dansles maar organiseer al het andere er omheen.’

Dansrages komen en gaan

Step by Step telt circa 195 leden, corona zorgde voor een lichte daling, nu is er weer een opwaartse trend. ‘Wij hebben ons altijd aangepast aan de tijdsgeest en de actuele dansrages. Ons aanbod voor kinderen is in de loop der jaren alleen maar gegroeid. Van dinsdag tot vrijdag bieden wij momenteel diverse danslessen aan voor jongeren 3,5 tot 24 zowel meisjes als jongens:  multimove, multimove – kidsdance, streetdance, hip-hop, modern jazzdance, cheerdance en megadance. Ook breaking –  een officiële competitie op de Olympische Spelen van Parijs 2024 – zit in ons aanbod. Daarnaast zijn ook volwassen vrouwen welkom voor solodance, een uitloper van zumba. Je ziet het aanbod het is enorm gevarieerd en voor elk wat wils.’

Kinderen kunnen twee keer ‘proef’ danslessen volgen, daarna nemen ze een abonnement voor een half of volledig jaar. ‘We hebben uiteraard kinderen uit Stekene, maar net zo goed ook uit Moerbeke, Sint-Niklaas en andere omliggende gemeenten.’

Twee show per jaar

‘Twee keer per jaar – rond Nieuwjaar en in juni – geven we shows die steeds uitverkocht zijn met telkens 250 à 300 toeschouwers. Daarnaast organiseren we in de herfst- en paasvakantie danskampen hier op de eigen locatie. Voorts vinden er dansverjaardagsfeestjes voor onze leden plaats.’

Eén familie

Rudi benadrukt nog een keer het unieke concept van Step by Step. ‘We zijn van bij de start onze eigen weg gegaan, we zijn niet afhankelijk van derden, hebben de handen vrij om ons goesting te doen. We mogen toch wel spreken van een succes, ik ben er alle medewerkers zeer dankbaar voor. Ouders en kinderen waarderen vooral de familiale en ongedwongen sfeer, heel wat vriendschappen zijn hier ontstaan. Schrijf maar op: Step by Step is nog lang niet uitgedanst.’

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in