15.1 C
Stekene
zaterdag 18 mei 2024

Honderden enthousiaste G-voetballers overspoelen Avanti Stekene

De vele vrijwilligers van Avanti maakten er op zondag 15 mei een topdag van door iedereen een dag lang te verwennen en te laten genieten. Ze hadden de onvoorwaardelijke steun van de weergoden die ’s morgens nog een extra dosis Red Bull dronken om alles en iedereen te verwarmen. Hoedje af voor trainers en begeleiders van de vele teams. Maar de echte sterren? Dat waren de honderden voetballers die het beste van zichzelf gaven en allemaal met een dik verdiende medaille, moe maar voldaan, de dag van hun leven hadden.

Voor de vijfde editie van dit Oost-Vlaams tornooi hadden Avanti, de gemeente Stekene, Rotary Sint-Gillis-Stekene en Sport Vlaanderen samen met enkele sponsors de handen in elkaar geslagen. Een volledig dagprogramma met in de voormiddag kids, teens en auti-voetballers. Nadien een heuse interland tussen Belgische en Nederlands ‘Amp-footballers’ om de dag af te sluiten met het verdere verloop van het tornooi, deze keer met volwassen G-teams.

Johan Boskamp, brulboei met een peperkoeken hart

Naast een heel ruime afvaardiging van het schepencollege werd vooral uitgekeken naar Jan Boskamp. De Rotterdamse brulboei heeft blijkbaar een peperkoeken hartje. ‘Nou joh, vroeger was Piet Den Boer de grote man van het G-voetbal in België en op zijn vraag werd ik peter van zijn organisatie. Nu ben ik hier, het was eigenlijk een klein misverstandje want ik moet straks weer naar Holland toe maar ik ben echt blij dat ik die jongens kan aanmoedigen. Wat je hier ziet is de essentie van het voetbal: gewoon spelen voor het plezier en niet voor de centen. Aan hun glimlach zie je hoe gelukkig die spelers hiervan worden. Er wordt veel te weinig aandacht aan besteed, vergeet niet dat het belangrijk is dat ook die mensen de kans krijgen om te bewegen. Wat ik hier zie is gewoon geweldig, klasse dat de burgemeester, de schepenen en de talloze vrijwilligers hiervoor hun zondag vrijmaken. Oh ja: deze middag is er een interland, ik ga voor de Hollanders supporteren’, eindigt Jan met zijn kenmerkende bulderlach.

Boskamp kreeg gelijk, de Nederlanders waren net iets sterker maar dat kon de pret niet drukken. Na afloop waren er alleen maar winnaars!

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings