20.5 C
Stekene
donderdag 1 juni 2023

Geslaagde renovatie en restauratie van O.L. Vrouw van Lourdeskapel in Kemzeke

De O. L. Vrouw van Lourdeskapel in de Regentiestraat dateert van het jaar 1878 en is daarmee één van de oudste kapellen in Vlaanderen. Ze telt vandaag dus 144 jaar maar de tand des tijds had ook hier zijn sporen nagelaten.

FOTO: kerkfabriek Kemzeke

De kapel vormde een belangrijke religieuze en historische factor in de geschiedenis van Kemzeke. Daarom vatte de Kerkfabriek van Kemzeke het plan op om de kapel in haar glorie te herstellen. In 2021 werden de renovatie- en restauratiewerken gestart. Het resultaat mag gezien worden: een prachtig juweeltje van formaat.

FOTO: kerkfabriek Kemzeke

Zondag 22 mei wordt de gerestaureerde O. L. Vrouw van Lourdeskapel plechtig ingewijd. Om 15u is er een eucharistieviering in de Sint-Jacobuskerk van Kemzeke, aansluitend om 16u volgt de officiële inhuldiging van de kapel. Iedereen is van harte welkom!

FOTO: kerkfabriek Kemzeke

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in