14.1 C
Stekene
zaterdag 3 juni 2023

Volkskunstgroep Reintje Vos plantte de meiboom in Kemzeke

Het eerste weekend van mei wordt de lente gevierd in Kemzeke. Dan is er de jaarlijkse meiboomplanting van volkskunstgroep Reintje Vos. Na twee alternatieve meiboomplantingen (zonder publiek in 2020 en corona-proof in 2021) was er weer volop leven om de mei te verwelkomen aan de kerk van Kemzeke.

Een buitenlandse groep uitnodigen was nog geen optie tijdens de voorbereidingen, maar gastgroep ‘De Moeffeleer’ uit Duffel kwam ‘van over ’t water’ en moest toch ook wat afstand overbruggen… De buren Toon en Tine uit Moerbeke waren ook van de partij en beide groepen gaven, naast kindergroep Rosseel en Reinaerdijn, een optreden ten beste dat zeer gesmaakt werd. De winter werd verbrand en de meiboom geplant. Zestien paren van Reintje Vos en de gastgroepen samen dansten de lintendans ‘De Margriet’ rond de meiboom, met een indrukwekkend resultaat.

FOTO: Reintje Vos

Iago Maes en Roeland Braem waren de finalisten voor de meispelen. Iago kon zijn titel als meigraaf niet verlengen en moest de eer aan Roeland laten. Deze koos Karlijn Van Remoortel als zijn meigravin. Tijdens de meiboomdans werd het nieuwe meipaar gekroond.

Na de officiële optredens aan de kerk trok het gezelschap naar ’t Koerken voor een broodjesmaaltijd, gevolgd door het volksdansbal. Meer dan honderd aanwezigen hebben genoten van een gezellige avond met een hapje, een drankje en veel dansen.

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in