15.6 C
Stekene
woensdag 10 april 2024

‘Kunst in Kemzeke’ blaast dorpsgevoel nieuw leven in

TIJDENS de Kemzeekse jaarmarkt op 10, 11 en 12 juni 2022 vindt voor de eerste keer het driedaags beeldenevenement Kunst in Kemzeke (KIK) plaats. Een 25-tal buitenkunstwerken en een 5-tal kleinere binnenkunstwerken staan dan opgesteld op een parcours in het centrum van het dorp maar vooral ook in de Muziekwijk. De bedoeling is om bij het evenement zoveel mogelijk verenigingen te betrekken om het Kemzeke-gevoel te versterken. Architect Paul De Hooghe is curator van het evenement, Bert Verbeke is voorzitter van het comité en dat met ondersteuning van Kunstenaarsvereniging ARTificium.

Ieder initiatief om het dorpsleven te versterken is welkom, festiviteiten rond de jaarmarkt stonden de jongste jaren op een laag pitje. Met het initiatief willen de organisatoren hun eigen gemeente laten herontdekken en ook het sociaal weefsel versterken. De (nieuwe) Muziekwijk is voor veel Kemzekenaren nog onbekend terrein. De wijk aanleunend bij het centrum herbergt veel groen, diverse waterpartijen en mooie uitzichten op de natuur. Een ideale locatie om buitenkunstwerken tot hun volle recht te laten komen. De kunstwerken zullen ook te zien zijn in diverse tuinen van particulieren.

Kunstwerken in metaal, beton, arduin, polyester

Tot 18 maart kregen kunstenaars, zowel uit de regio als ver daarbuiten, de kans om hun kunstwerken voor te stellen. Dat leverde een fraai palet aan buitenkunstwerken op in uiteenlopende materialen als metaal, beton, arduin en polyester tot installaties. Er komt een installatie waar de bewoners van de Muziekwijk mee kunnen aan participeren. Daarnaast krijgen nog een reeks binnen kunstwerken een plaats in het oud Gemeentehuis van Kemzeke.

De bezoekers van het evenement wandelen langs een parcours met vertrek aan het oud gemeentehuis. De route loopt verder naar de Muziekwijk, met onderweg nog een kleine ‘aftakking’ naar een prachtig maar wat vergeten pleintje met dertien oude wilgen in de Kemzekestraat.

Kinderen beschilderen kubussen

Naast de kunstwerken zullen ook drie houten kubussen in het oog springen. Het betreft kubussen vervaardigd uit pallethout. Kinderen van de twee Kemzeekse scholen – Reynaerdijn en 7-Sprong – zullen de kubussen kleurrijk beschilderen, ze hebben er in ieder geval al veel zin in. Op die manier hopen de organisatoren ook kinderen en hun (groot) ouders, vriendjes en kennissen warm te maken voor het evenement. Nog een kubus zal tijdens Stekeldag beschilderd worden door kinderen en volwassenen, onder begeleiding van leden kunstenaars van ARTificium.

Openingsreceptie op 10 juni

Het evenement wordt geopend in de Muziekwijk met een receptie op vrijdag 10 juni om 19u00. Via de facebookgroep ‘Kunst in Kemzeke’ en diverse andere mediakanalen krijgt u binnenkort meer nieuws over het evenement.

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings