18.3 C
Stekene
vrijdag 2 juni 2023

Stekene van A(belendreef) tot Z(eshoek), De Concertlaan

Verkeersbord F45 van de wegcode aan de ingang van de Concertlaan in Kemzeke: dit is een doodlopende weg, uitgezonderd voor voetgangers en fietsers. Uit een steekproef van de Voetgangersbeweging blijkt dat 70 tot 75% van doodlopende straten toch doorlopend zijn…

Drie jaar geleden werd Kemzeke verblijd met een nieuwe wijk met op termijn 180 woningen, belangrijk om jong bloed in het dorp te pompen. Waarom er voor de naam Muziekwijk werd gekozen is een raadsel, niettemin bekoort de omgeving met veel aandacht voor de waterhuishouding, centraal is een bestaande poel behouden. Afgaande op de informatie van de NMBS: het dichtstbijzijnde treinstation is dat van Sinaai op 7,7 km…

We zijn afkomstig uit Sint-Niklaas, geef ons toch maar Kemzeke, heerlijk rustig wonen

De Concertlaan, geflankeerd door de Festivallaan en de Blueslaan telt een twaalftal huizen, maar nog niet allemaal bewoond. Ik ben benieuwd naar de muzikale smaak van de bewoners. “Wij zijn fans van de 80-er jaren muziek,” vertelt een vrouw, keffend hondje op de achtergrond. Net haar 50ste verjaardag gevierd, een klein feestje met de buren erbij. “Wij zijn afkomstig uit Sint-Niklaas, geef ons toch maar Kemzeke, heerlijk rustig wonen. Tweemaal naar een concert geweest van George Michael in Brussel, fantastische herinneringen. Werchter Classic pikten we regelmatig mee. Volgende week zaterdag – als covid het toelaat – willen we naar een optreden van The Human League. We hadden tickets voor Nostalgie Beach, helaas afgelast, maar we kunnen ze behouden voor een volgende editie.”

FOTO: bever

Ed Sheeran en de paddenoverzetactie

Een jonge vrouw met mondmasker om de arm is gehaast. “Het mooie uitzicht en rust zijn de charmes van de Concertlaan. Onze muzikale smaak? Zeer breed, we gingen naar concerten van Ed Sheeran en Bart Peeters, maar zijn ook fans van Scala, het koor van de Kolacny Brothers. Nu moet ik echt weg, anders kom ik te laat op mijn werk.”

Werk en corona zorgen ervoor dat een jonge man geen concerten meer bezoekt. “Dikwijls naar Pukkelpop en Crammerock geweest, maar nu komt het er niet meer van. Mijn job als data-analist slorpt een groot deel van mijn tijd op. Ik woon hier nu 2,5 jaar, heb het mij nog niet beklaagd. Trek regelmatig mijn loopschoenen aan en zit hier direct in de natuur, beter kan ik me niet wensen.”

FOTO: bever

Dat vinden ook de padden in de Muziekwijk. Dankzij HYLA, de amfibieën- en reptielenwerkgroep van Natuurpunt, worden zij in veiligheid gebracht tijdens de jaarlijkse paddenoverzetactie. Waarvoor dank!

Bekijk hier de reportage die Stekene: Nieuws maakte over de Muziekwijk:

Meer nieuws in deze categorie

1 REACTIE

  1. Veel straten worden in de Muziekstraat als doodlopend aanzien. Zelf wonende op het Francorchamps parcours Kemzekestraat. 30km zone is hier een zone waar wordt geraced.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in