15.6 C
Stekene
woensdag 10 april 2024

Stekene van A(belendreef) tot Z(eshoek), De Concertlaan

Verkeersbord F45 van de wegcode aan de ingang van de Concertlaan in Kemzeke: dit is een doodlopende weg, uitgezonderd voor voetgangers en fietsers. Uit een steekproef van de Voetgangersbeweging blijkt dat 70 tot 75% van doodlopende straten toch doorlopend zijn…

Drie jaar geleden werd Kemzeke verblijd met een nieuwe wijk met op termijn 180 woningen, belangrijk om jong bloed in het dorp te pompen. Waarom er voor de naam Muziekwijk werd gekozen is een raadsel, niettemin bekoort de omgeving met veel aandacht voor de waterhuishouding, centraal is een bestaande poel behouden. Afgaande op de informatie van de NMBS: het dichtstbijzijnde treinstation is dat van Sinaai op 7,7 km…

We zijn afkomstig uit Sint-Niklaas, geef ons toch maar Kemzeke, heerlijk rustig wonen

De Concertlaan, geflankeerd door de Festivallaan en de Blueslaan telt een twaalftal huizen, maar nog niet allemaal bewoond. Ik ben benieuwd naar de muzikale smaak van de bewoners. “Wij zijn fans van de 80-er jaren muziek,” vertelt een vrouw, keffend hondje op de achtergrond. Net haar 50ste verjaardag gevierd, een klein feestje met de buren erbij. “Wij zijn afkomstig uit Sint-Niklaas, geef ons toch maar Kemzeke, heerlijk rustig wonen. Tweemaal naar een concert geweest van George Michael in Brussel, fantastische herinneringen. Werchter Classic pikten we regelmatig mee. Volgende week zaterdag – als covid het toelaat – willen we naar een optreden van The Human League. We hadden tickets voor Nostalgie Beach, helaas afgelast, maar we kunnen ze behouden voor een volgende editie.”

FOTO: bever

Ed Sheeran en de paddenoverzetactie

Een jonge vrouw met mondmasker om de arm is gehaast. “Het mooie uitzicht en rust zijn de charmes van de Concertlaan. Onze muzikale smaak? Zeer breed, we gingen naar concerten van Ed Sheeran en Bart Peeters, maar zijn ook fans van Scala, het koor van de Kolacny Brothers. Nu moet ik echt weg, anders kom ik te laat op mijn werk.”

Werk en corona zorgen ervoor dat een jonge man geen concerten meer bezoekt. “Dikwijls naar Pukkelpop en Crammerock geweest, maar nu komt het er niet meer van. Mijn job als data-analist slorpt een groot deel van mijn tijd op. Ik woon hier nu 2,5 jaar, heb het mij nog niet beklaagd. Trek regelmatig mijn loopschoenen aan en zit hier direct in de natuur, beter kan ik me niet wensen.”

FOTO: bever

Dat vinden ook de padden in de Muziekwijk. Dankzij HYLA, de amfibieën- en reptielenwerkgroep van Natuurpunt, worden zij in veiligheid gebracht tijdens de jaarlijkse paddenoverzetactie. Waarvoor dank!

Bekijk hier de reportage die Stekene: Nieuws maakte over de Muziekwijk:

Meer nieuws in deze categorie

1 REACTIE

  1. Veel straten worden in de Muziekstraat als doodlopend aanzien. Zelf wonende op het Francorchamps parcours Kemzekestraat. 30km zone is hier een zone waar wordt geraced.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings