17.1 C
Stekene
zaterdag 18 mei 2024

Stekense Rhythm & Blues Club swingt als nooit tevoren

“GET Your Kicks On Route 66”, huisorkest The Boll Weevils opent het feest in de Stekense Rhythm & Blues Club, een loods in de Zavelstraat omgetoverd tot een intieme concertzaal. Vanavond speelt Willy De Moor zijn afscheidsconcert, een nieuwe gitarist maakt zijn debuut.

De Stekense Rhythm & Blues Club maakte elf jaar geleden een doorstart en verhuisde van het Schuttershof naar zijn huidige locatie, een bijgebouw van D.M Wooncomfort. “Iedere eerste vrijdag van de maand is er een optreden,” vertelt bestuurslid en drummer Geert De Block. “We boeken zowel gevestigde waarden als jonge opkomende talenten, hadden al Italiaanse en Amerikaanse bands over de vloer.”

Corona strooide roet in het eten, anderhalf jaar vonden er geen optredens plaats. “We zijn terug opgestart, iedereen heeft er weer zin in. Bezoekers moeten hun Covid-certificaat laten scannen, we zorgen voor voldoende ventilatie. We hebben een trouwe aanhang tot 100 bezoekers op een avond, zijn nog de enige Rhythm & Blues club in het Waasland. Naast lokale fans krijgen we bezoekers uit het Gentse en Nederland over de vloer.”

Festival op 21 mei 2022

Het bestuur van SR & BC telt zes leden, werk is er altijd. “Ieder jaar organiseren we een aantal activiteiten. Op 21 mei 2022 plannen we een dagfestival met vijf groepen op parking Tack. We verwachten meer dan 500 bezoekers, bij zo’n evenement kunnen we alle hulp gebruiken.”

We kunnen rekenen op een aantal trouwe sponsors, ook gemeente Stekene is een fijne partner

Vooral via facebook en flyers raakt de Stekense Rhythm & Blues Club meer bekend. “We kunnen rekenen op een aantal trouwe sponsors. Ook de gemeente Stekene is een fijne partner. Naast een mooie subsidie krijgen we steeds logistieke ondersteuning bij onze evenementen.”

Stekense Rolling Stones

Rond 20u30 stappen The Boll Weevils – Luc De Ruysscher, Willy De Moor, Rudy Van de Merlen, Wim Herbaut en Geert De Block – het podium op en geven van katoen. In eigen gemeente zijn de Stekense Rolling Stones een begrip. De afgelopen jaren speelde de band onder meer op de Puitenslagersfeesten, in Café Bosdorp, op de Antwerp Tattoo Convention, in de Ruitershoeve, in Koewacht en Zelzate….

FOTO: bever

Twee gitaristen, mondharmonica, bas, drums en de leadzanger bezorgen het publiek een ontspannen avond, met een lekkere pint en een babbel. Zanger Luc De Ruyssscher schreeuwt zijn stem schor met een repertoire van Engelstalige classic rock en blues van de jaren ’50 tot nu.

Gitarist Willy De Moor (70) staat voor het laatst op het podium, zijn vervanger Erik Verelst neemt na de pauze zijn plaats in. “We spelen puur voor ons plezier en zijn nog niet van plan om ermee te stoppen. Zo lang we het publiek kunnen vermaken zal je van ons en de Stekense Rhythm & Blues Club blijven horen.”

Zaterdag 4 december ontvangt SR & BC ‘Joost de Lange Band’, iedereen van harte welkom.

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings