20.5 C
Stekene
donderdag 1 juni 2023

Stekense Rhythm & Blues Club swingt als nooit tevoren

“GET Your Kicks On Route 66”, huisorkest The Boll Weevils opent het feest in de Stekense Rhythm & Blues Club, een loods in de Zavelstraat omgetoverd tot een intieme concertzaal. Vanavond speelt Willy De Moor zijn afscheidsconcert, een nieuwe gitarist maakt zijn debuut.

De Stekense Rhythm & Blues Club maakte elf jaar geleden een doorstart en verhuisde van het Schuttershof naar zijn huidige locatie, een bijgebouw van D.M Wooncomfort. “Iedere eerste vrijdag van de maand is er een optreden,” vertelt bestuurslid en drummer Geert De Block. “We boeken zowel gevestigde waarden als jonge opkomende talenten, hadden al Italiaanse en Amerikaanse bands over de vloer.”

Corona strooide roet in het eten, anderhalf jaar vonden er geen optredens plaats. “We zijn terug opgestart, iedereen heeft er weer zin in. Bezoekers moeten hun Covid-certificaat laten scannen, we zorgen voor voldoende ventilatie. We hebben een trouwe aanhang tot 100 bezoekers op een avond, zijn nog de enige Rhythm & Blues club in het Waasland. Naast lokale fans krijgen we bezoekers uit het Gentse en Nederland over de vloer.”

Festival op 21 mei 2022

Het bestuur van SR & BC telt zes leden, werk is er altijd. “Ieder jaar organiseren we een aantal activiteiten. Op 21 mei 2022 plannen we een dagfestival met vijf groepen op parking Tack. We verwachten meer dan 500 bezoekers, bij zo’n evenement kunnen we alle hulp gebruiken.”

We kunnen rekenen op een aantal trouwe sponsors, ook gemeente Stekene is een fijne partner

Vooral via facebook en flyers raakt de Stekense Rhythm & Blues Club meer bekend. “We kunnen rekenen op een aantal trouwe sponsors. Ook de gemeente Stekene is een fijne partner. Naast een mooie subsidie krijgen we steeds logistieke ondersteuning bij onze evenementen.”

Stekense Rolling Stones

Rond 20u30 stappen The Boll Weevils – Luc De Ruysscher, Willy De Moor, Rudy Van de Merlen, Wim Herbaut en Geert De Block – het podium op en geven van katoen. In eigen gemeente zijn de Stekense Rolling Stones een begrip. De afgelopen jaren speelde de band onder meer op de Puitenslagersfeesten, in Café Bosdorp, op de Antwerp Tattoo Convention, in de Ruitershoeve, in Koewacht en Zelzate….

FOTO: bever

Twee gitaristen, mondharmonica, bas, drums en de leadzanger bezorgen het publiek een ontspannen avond, met een lekkere pint en een babbel. Zanger Luc De Ruyssscher schreeuwt zijn stem schor met een repertoire van Engelstalige classic rock en blues van de jaren ’50 tot nu.

Gitarist Willy De Moor (70) staat voor het laatst op het podium, zijn vervanger Erik Verelst neemt na de pauze zijn plaats in. “We spelen puur voor ons plezier en zijn nog niet van plan om ermee te stoppen. Zo lang we het publiek kunnen vermaken zal je van ons en de Stekense Rhythm & Blues Club blijven horen.”

Zaterdag 4 december ontvangt SR & BC ‘Joost de Lange Band’, iedereen van harte welkom.

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in