15.1 C
Stekene
zaterdag 18 mei 2024

Een nieuw boekenruilkastje in Stekene

BOEKENRUILKASTJES, je ziet ze steeds vaker. Sinds 15 augustus 2021 kunnen inwoners van Stekene en daarbuiten terecht bij boekenruilkastje “Wolf” in de voortuin van de Frans Van Brusselstraat 62, een initiatief van Els D’Eer. ‘We hopen om het lezen populairder te maken en willen dit nog lang kunnen doen.’

‘Ik heb zelf altijd graag gelezen en wat doe je dan met de gelezen boeken waarvan je zeker bent dat je ze nooit meer inkijkt… Ik had het principe van een boekenruilkastje al gezien in andere gemeenten en steden, en woonde daarom een informatieavond bij in de Stekense bib.’

En toen kwam corona

De bib ging eerst zelf zorgen voor kastjes en vergunningen, zochten meters en peters voor de kastjes. ‘En toen kwam corona en werd alles op de lange baan geschoven. Op de infoavond vernam ik wel dat er geen vergunning nodig is als een kastje op de eigen grond staat. Dus ging ik op zoek naar een exemplaar, een manier om dit te plaatsen in onze voortuin, een naam, een logo.’

Neem een boek, geef een boek

Els ontving een startpakket van de bib, samen met haar eigen boeken, van familieleden en collega’s kreeg het kastje vorm. ‘Het stond geruime tijd buiten om alvast te wennen aan het Belgische weer. Het motto van het kastje: Neem een boek, geef een boek. Je neemt een boek uit het kastje en plaatst er een ander kwalitatief boek in. Romans, thrillers, chicklits zijn welkom maar ook kinderboeken, jeugdboeken, hobbyboeken. Kranten, schoolboeken, beschadigde en vuile boeken zijn niet welkom, net als 18+ want kinderen lezen ook mee.’

Veel bezoekers

Sinds de opening ontbreekt het niet aan belangstelling. ‘Sommige boeken blijven wat langer zitten dan andere. Elke week bekijken we wat er geruime tijd in zit en vervangen we door andere zodat er voldoende turnover is.’ Els houdt ook rekening met de seizoenen. ‘Tuinboeken plaatsen we in de lente, wat meer romans in de zomer, pageturners in de winter. We krijgen soms meerdere boeken tegelijkertijd aangeboden en plaatsen die dan mondjesmaat in ons kastje. Je kan onze activiteiten en acties altijd volgen op facebook.’

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings