16.1 C
Stekene
maandag 20 mei 2024

Van schrijnwerker naar leraar houtbewerking

EEN betere balans vinden tussen werk en gezinsleven: dat was de ultieme reden waarom Nicolas Van Goethem (34) uit de Kwakkelstraat zijn job als schrijnwerker vaarwel zegde. Is hij tevreden met zijn carrièreswitch?

‘Na mijn 7de jaar beroeps in de afdeling hout was ik alles bij elkaar circa 14 jaar in loondienst als schrijnwerker. Ik voerde zowel interieur- als exterieuropdrachten uit en ben op die manier van alle markten thuis. Vorig jaar belde een vriend met de vraag of ik interesse had in een nieuwe uitdaging als leerkracht houtbewerking. Ik zat met een dubbel gevoel en het bracht me in dubio. Ik had er zeker wel oren naar maar ik zag er ook tegenop om afscheid te nemen van mijn toenmalige werkomgeving. Na veel wikken en wegen en overleg met mijn vrouw besloot ik om te solliciteren, uiteindelijk werd ik aangenomen als leraar houtbewerking aan de weTech Academy in Sint-Niklaas. Na een verkorte opzegtermijn kon ik aan de slag op 1 november 2023.’

Gemotiveerde leerlingen

‘Per week geef ik 28 uur praktijklessen in het 6de en 7de jaar, het zijn klassen met een beperkt aantal leerlingen. Concreet begeleid ik de leerlingen bij het uitvoeren van diverse opdrachten, ik kan mijn rijke ervaring doorgeven. Het zijn stuk voor stuk gemotiveerde gasten, dat maakt het voor mij aangenaam, we gaan op een volwassen manier met elkaar om. Ik besef ook wel dat ik nog stappen moet zetten, maar ik doe mijn job graag, ik heb er steeds meer zin in. Fijne collega’s zijn daarbij een grote steun. Ik moet vooral leren om meer geduld uit te oefenen en rustig te blijven bij onverwachte situaties. Binnenkort start ik met een tweejarige opleiding praktijkleerkracht aan de Karel de Grote Hogeschool, op die manier kom ik in aanmerking voor een vaste benoeming, mijn anciënniteitsjaren worden mee verrekend in mijn loon.’

Tijd om te koken

‘Door mijn nieuwe werk is de balans in ons gezin – met twee kinderen – veel meer in evenwicht. Mijn vrouw heeft een drukke baan als leraar Latijn/Nederlands en in combinatie met de lange werkdagen in mijn vroegere job, was het niet altijd evident om het iedereen naar de zin te maken. Ik heb nu veel meer tijd om te koken, te winkelen of andere huishoudelijke taken uit te voeren. Dat komt iedereen in ons gezin ten goede. Zeker weten, ik heb mijn overstap nog geen moment beklaagd.’

Quote:

‘Door mijn nieuwe werk is de balans in ons gezin -met twee kinderen- veel meer in evenwicht.’

Nicolas Van Goethem

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings