12.2 C
Stekene
woensdag 10 april 2024

Jeugdtheater MIN-1 opent ‘De doos van Nostradamus’

TUSSEN 24 februari en 2 maart brengt Jeugdtheater MIN-1 vier keer ‘De doos van Nostradamus’. Wij kregen voor Gazet van Stekene een kijkje tijdens de repetitie en waren alvast onder de indruk van de acteerprestaties.

Karen Mels, die samen met Sofie Baert de regie stuurt, maakt graag even tijd voor een babbel over het toneelgezelschap en het stuk. ‘We hebben allebei geen specifieke toneelopleiding maar plukken de vruchten van wel twintig jaar ervaring op de planken.’

Oog voor detail

‘Ongeveer 10 jaar geleden zijn we vanuit ’t Kelderken met een jeugdtheater gestart. Dit is onze vijfde productie. ’t Kelderken speelt drie keer in twee jaar en om de twee jaar vullen wij dat aan met een voorjaarseditie van onze jonge acteurs. Of we niet graag ieder jaar zouden spelen? In stilte dromen we daar wel van maar het is praktisch bijna niet haalbaar. We hebben enorm veel oog voor alle details: van de keuze van het stuk, de casting van de spelers, de dialogen tot de decors. En het jaar dat we niet spelen zitten we ook niet stil. We doen improvisatietoneel zonder publiek -de basis voor iedere acteur- en gaan met de groep naar andere producties kijken.’

24 acteurs

‘MIN-1 heeft vandaag 24 spelende jongeren, de meerderheid zijn meisjes. We zorgen ervoor dat iedereen die dat wil kan meespelen. Niet altijd evident en voor sommigen is het helaas een kleine figurantenrol. Je kan bij ons terecht van 8 tot 18 jaar. Het is echt niet noodzakelijk om er reeds op je achtste al bij te zijn. Sommige kinderen zijn daar nog niet klaar voor en kunnen perfect later aansluiten.’

Top en tof

‘Het is niet enkel een topgroep qua spelkwaliteit, het is ook een hele toffe bende om mee te werken. We zijn met zes bestuursleden en steken daar dan graag heel veel tijd en energie in. Met dank ook aan ‘t Kelderken voor de logistieke steun van bij de reservatie tot de drank en hapjes in de zaal.’

Dé doos

‘Drie van de vijf stukken hebben we zelf geschreven maar dit is van de hand van Stijn Cuypers. Eentje met verschillende invalshoeken: avontuurlijk, grappig, met veel verschillende spelers en met een stukje geschiedenis. Alles draait rond een weesmeisje Ada, die in een weeshuis dreigt terecht te komen maar vlucht en in een circus belandt. Daar krijgt ze een kistje in handen: De doos van Nostradamus. De start van een wonderbaarlijk verhaal, hoe het verder afloopt kan je zelf komen ontdekken. En voor alle duidelijkheid: dit stuk is niet enkel voor jongeren of kinderen. Iedereen met een jeugdige mindset -ongeacht de leeftijd- zal hiervan genieten. Het wordt geweldig: de repetities zijn reeds in september gestart. De acteurs zijn klaar, de kledij ziet er piekfijn uit en het decor wordt prachtig’, besluit Karen.

Jeugdtheater MIN-1 speelt De doos van Nostradamus in de Parochiezaal van Kemzeke op zaterdag 24februari, vrijdag 1 maart en zaterdag 2 maart om 19.30 uur. Zondag 25 februari is er een middagvoorstelling om 15 uur.

Tickets op www.tkelderken.be of op 0472 78 90 56 (tussen 18 en 20 uur). Kaarten kosten 10 euro of 8 euro voor kinderen tot 12.

Quote:

‘Iedereen met een jeugdige mindset zal van dit stuk genieten’

Karen Mels

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings