15.6 C
Stekene
woensdag 10 april 2024

Benjamin Van Wesemael maakt zijn klanten gelukkig

41 JAAR lang waren Hugo en Lut Goossens de bezielers van de Aveve-winkel in Stekene, in 2021 nam Benjamin Van Wesemael (34) de zaak over. Een kennismaking met een gedreven ondernemer. ‘Wij maken mensen gelukkig met ons assortiment voor dier-, tuin- en bakplezier.’

‘Ik behaalde een master pedagogiek aan de Universiteit van Gent met daarbovenop nog een master general management. Ik ben eigenlijk altijd al gebeten door alles wat met retail te maken heeft. Die passie wakkerde alleen maar aan bij Delhaize waar ik als gedurende 5 jaar als storemanager in verschillende vestigingen heb gediend. Drie jaar geleden deed zich een aantrekkelijke kans voor om Aveve Stekene over te nemen. Natuurlijk nam ik hierbij geen overhaaste beslissingen; de haalbaarheid en financiële afspraken met de bank moesten zorgvuldig worden overwogen. Er was meteen een klik met Hugo, hij zag in mij een ernstige kandidaat, waardoor we binnen de 4 maanden de verkoop hadden afgerond.’

Aanpassen

‘Hugo en Lut hadden een goed draaiende winkel achtergelaten maar als nieuwe zaakvoerder wenste ik uiteraard eigen accenten te leggen. Wij hebben een verbouwing gedaan en zijn zowat een jaar bezig geweest met een nieuwe ‘lay-out’. Een winkel is eigenlijk nooit af, ik zie altijd zaken die voor verbetering vatbaar zijn, efficiëntie staat voorop. Het aankoopgedrag beïnvloedt het productassortiment, duivenvoeder bijvoorbeeld wordt minder verkocht omdat het aantal duivenhouders fors daalt. Andere hobbyvoeders voor honden en katten zitten dan weer in de lift. Een automatisch voorraad- en bestelbeheer zorgt ervoor dat er geen lege schappen zijn,’

Bijscholing

‘Als ik iets doe dan streef ik naar de perfectie. Voor mij was Aveve een compleet nieuw verhaal, ik ben echt in het diepe gesprongen maar dat trekt me juist aan. Alleen al de productkennis – de winkel telt 9.000 (!) artikels – was een serieuze uitdaging. Ik volgde diverse cursussen, momenteel rond ik een opleiding af over sproei- en meststoffen voor het professionele circuit. Voor particulieren is er de laatste jaren veel middelen verdwenen en kunnen we enkel nog natuurlijke middelen aanraden om bijvoorbeeld onkruiden te verwijderen. Mechanisch door gebruik te maken van een voegenborstel, of spuiten met pelargonzuur, een natuurlijk product dat na gebruik compleet afgebroken wordt door de natuur.’

Nieuwkomers worden experts

‘We hebben een team van 6 personeelsleden, zowel ‘oude’ als nieuwe medewerkers. Het is een top team waar ik heel sterk op kan rekenen. We leiden nieuwe medewerkers zelf op. Alles draait om motivatie. Door ervaring kan je uitgroeien tot een expert, ik geef mensen graag kansen.’

Plezier in ondernemen

‘Ik woon in Waasmunster maar kom iedere dag met veel goesting naar Stekene. Ik heb enorm veel plezier in mijn werk, retail is de meest dynamische sector die ik ken, geen enkele dag is dezelfde. Er moeten bestellingen worden geplaatst, vrachtwagens komen te laat toe, een machine valt in panne, de plantjes moeten worden verzorgd… Wat bij ons voorop staat is dat onze klanten zich hier vooral thuis moeten voelen, een uitstap naar Aveve staat in het teken van ontspanning, mensen wandelen relaxt rond, ze zijn op zoek naar producten voor hun tuin, huisdier of om te bakken, kortom producten die geluk opwekken. En klanten gelukkig zien, daar doen we het voor.’

Napoleon

Naast ondernemen heeft Benjamin nog een bijzondere passie: geschiedenis, en meer bepaald de Napoleontische geschiedenis. ‘Ik raakte helemaal in de ban van de historische figuur van Napoleon door de podcast en de boeken van Johan Op de Beeck. Sindsdien lees ik alles over de kleine ‘verlichte despoot’ maar bezoek ik ook musea in binnen- en buitenland. Mensen beseffen te weinig wat dit slimme genie gerealiseerd heeft in de woeligste tijden uit de Europese geschiedenis onder meer op het vlak onderwijs en vrouwenrechten. Daar heb ik een oprechte bewondering voor.’

Quote:

‘Klanten moeten zich hier vooral thuis voelen, een uitstap naar de Aveve staat in het teken van ontspanning, mensen wandelen relaxt rond, ze zijn op zoek naar producten die hen gelukkig maken.’

Benjamin Van Wesemael

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings