14.3 C
Stekene
woensdag 10 april 2024

Gemeente Stekene ontving delegatie Labastide D’Armagnac en Magreglio

Op zaterdag 2 maart ontving de gemeente Stekene opnieuw een afvaardiging van het Franse dorp Labastide D’Armagnac. Voor de eerste keer was nu ook een delegatie van Magreglio (Italië) meegereisd. De afgevaardigden van deze twee dorpen waren een heel weekend in Stekene te gast.


Beide dorpen hebben een link met de wielersport. ‘En ook Stekene heeft iets met wielrennen’, vertelde burgemeester Stany De Rechter. ‘Onze gemeente heeft met De Grote Dr. Eugeen Roggemanprijs één van de oudste beroepsrennerswedstrijden van het land, en ook de Omloop van het Waasland is al sinds jaar en dag met Stekene verbonden. Om dan nog maar te zwijgen over de tientallen ‘koersen’ die in Stekene georganiseerd worden naar aanleiding van kermissen en wijkfeesten’, verklaarde hij.

Een andere link met het wielrennen is het wielermuseum, gevestigd in de zijbeuken van de kerk van Klein-Sinaai, met daarnaast de Onze-Lieve-Vrouw van de Fietsers-grot. ‘Onze grot is een fietsbedevaartsoord die jaarlijks heel wat wielerliefhebbers aantrekt. De inspiratie voor de oprichting van de grot, vonden we in Labastide D’Armagnac, een pittoresk 13de -eeuws dorpje in het zuiden van Frankrijk’, vertelde schepen van Cultuur Gunter Van Campenhout.
‘In de fietserskapel, de ‘Chapelle Notre-Dame-des-Cyclistes’, aan de rand van het dorp, zijn al veel renners voor de start van de Ronde van Frankrijk een goede afloop komen afsmeken en lieten verschillende wielergrootheden hun truitje achter, net zoals in onze grot’, vulde schepen van Sport en Toerisme Heidi Van Gaever aan.

Op zaterdagvoormiddag werden de genodigden in het gemeentehuis ontvangen door het Stekense schepencollege. Op zondag woonde de delegatie ook de fietsenwijding aan de fietsersgrot in Klein-Sinaai bij. Het is niet de eerste keer dat een afvaardiging van Labastide D’Armagnac Stekene bezocht. Sinds de oprichting van de grot van O.L.V. van de Fietsers in Klein-Sinaai in 1996, onderhoudt de gemeente goede contacten met het Zuid-Franse stadje. Dit onderlinge contact tussen de twee gemeenten resulteerde op 28 oktober 2017, in de ondertekening van een heus vriendschapsakkoord, l’Accord d’Amitié.

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings