7.7 C
Stekene
woensdag 10 april 2024

My Lennis: jong muzikaal geweld verblijdt Stekene met pop-punk

Met de Gazet doen we reeds enkele maanden verwoede pogingen om alle Stekense popgroepen in kaart te brengen. Of we daar ooit in zullen slagen is twijfelachtig want het lijkt wel alsof er iedere week nieuw muzikaal talent het firmament bestormt.

Op een zwoele avond tref ik Dries (bassist), Sean (ritme en lead gitarist), Thomas (drummer) en Roel (zang en gitaar) alias My Lennis, pop-punk is hun visitekaartje. Of ik zin heb om eerst enkele nummers te beluisteren en dan antwoorden te formuleren op mijn diepte-interview? Zo gezegd, zo gedaan.

Mijn eerste vraag ‘Waar staat My Lennis voor?’ zorgt meteen voor de nodige hilariteit. ‘We kunnen niet helemaal in detail treden maar insiders kennen ons verhaal. Het heeft te maken met de leiding van de chiro van Stekene die ons inwijdden over hun liefdesleven. Als snotters van 10-jaar konden we hun uitleg nog niet echt goed plaatsen maar enkele benamingen waaronder My Lennis bleven hangen, vandaar. Toen we in 2018 startten moesten we niet lang zoeken naar een naam.’

Van drie naar vier groepsleden + een nieuwe zanger

Om helemaal op de hoogte te zijn van de actuele ontwikkelingen: My Lennis telde eerste drie groepsleden, recent kwam Roel erbij als zanger in vervanging van Dries die zich nu ontpopt als bassist. ‘Van drie naar vier bevalt ons prima, hoewel het vanavond nog maar de tweede repetitie is met Roel. Onze nummers klinken nu voller, met twee gitaristen kun je extra power geven. In combinatie met het feit dat Dries zich niet comfortabel voelde als zanger was dit het ideale moment om er iemand erbij te zoeken. Dat Roel ons wilde versterken was een godsgeschenk. Hij was wel een dure vogel en bovendien waren we maar juist op tijd want de transfermarkt ging net sluiten.’

Pop-punk

My Lennis profileert zich in vergelijking met andere Stekense bands met een unieke sound en keuze van nummers. Voorlopig zijn ‘80% covers, de rest eigen nummers. Wij brengen onder meer nummers van Blink 182, Green Day en Good Charlotte. Repetities zijn om dingen te proberen, trial and error, op voorhand ligt niets vast. Soms zijn we een nummer moe gespeeld en zoeken we op Spotify naar inspiratie. Bij ons laatste optreden zat er een nummer van Weezer in de setlist, een alternatieve rockband uit Los Angeles.’

Mia in punkjasje

‘We schrijven ook eigen nummers. We startten meestal vanuit een baslijn, Sean geeft er een ritme aan, Thomas zorgt voor de tekst. We opteren doorgaans voor Engelstalige nummers, maar zijn ook niet vies van een stevige punkversie van Mia van Gorki.’ 

Retrokoers in de Kiekenhaag

Vanaf 2020 strooide corona roet in het eten, een jaar lang bleef het muisstil rond My Lennis. ‘Zomer 2022 braken er betere tijden aan, we konden toewerken naar twee optredens op de Retrokoers in de Kiekenhaag en de Kemzeekse Dorpsfeesten. Optredens zijn tof maar we willen ook niet overdrijven. Bij ons draait het om kameraadschap, de vibe, onze muzikale grenzen verleggen. Toekomstgericht zouden we graag een EP uitbrengen met 5/6 nummers. We hebben al drie toffe nummers in petto, de komende maanden leggen we verder ons ei.’

Quote:

‘Dat Roel ons wilde versterken was een godsgeschenk. Hij was wel een dure vogel en bovendien waren we maar juist op tijd want de transfermarkt ging net sluiten.’

My Lennis

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings