20.8 C
Stekene
donderdag 20 juni 2024

Leesjury van start in alle Stekense basisscholen

De recente PISA- en PIRLS-onderzoeken (onderzoeken die peilen naar kennis en vaardigheden van kinderen wat betreft lezen, taal, wiskunde, wetenschap … ) tonen een steeds maar dalende taalvaardigheid bij kinderen. De gemeente Stekene wil daar graag iets aan doen. De opstart van de Stekense Leesjury is één van de initiatieven om het lezen bij jonge kinderen te stimuleren.

In 2022 werd een werkgroep opgericht met alle zorgleerkrachten van de Stekense basisscholen. Deze werkgroep bekijkt wat er kan gedaan worden om leesbevordering en leesplezier te promoten bij de leerlingen in Stekene. Eén van de voorgestelde initiatieven is het opstarten van een alternatieve leesjury voor de kinderen van het kleuter- en lager onderwijs uit Stekene. Dit aanbod staat los van de bestaande Leesjury die in heel Vlaanderen wordt aangeboden vanuit de organisatie Iedereen Leest.

“Tijdens het overleg met de zorgleerkrachten kwam aan bod dat die bestaande Leesjury eerder gericht is naar kinderen die al graag en vlot kunnen lezen. Met de Stekense Leesjury willen we een alternatief aanbieden aan kinderen die wat meer moeite hebben met lezen of die om één of andere reden niet zo graag lezen. We zijn dan ook blij dat álle scholen uit Stekene zich ingeschreven hebben om deel te nemen aan dit nieuwe initiatief van onze gemeente”, vertelt schepen van Cultuur Gunter Van Campenhout trots.

Concreet voorziet de bibliotheek voor elke klas in elke school (kleuter én lager) een pakket van vijf boeken. Elk boekenpakket is speciaal samengesteld door bibliotheekpersoneel in overleg met de (zorg)leerkrachten. Belangrijkste criterium is dat het vlot leesbare boekjes zijn die vooral leesplezier voorop stellen.
Op dinsdag 30 januari worden de boeken in alle scholen geleverd en kunnen de kinderen ermee aan de slag. Op het einde van het schooljaar wordt in alle scholen een slotfeest georganiseerd en zullen de boeken, door de kinderen zelf verkozen als de beste boeken van de Stekense Leesjury, in de kijker gezet worden.

“We zijn ervan overtuigd dat dit een uniek concept is dat nog nergens op deze manier aangeboden wordt. En we hopen uiteraard dat we op deze manier heel wat Stekense kinderen het leesvirus kunnen bezorgen. We wensen sterk in te zetten op de kerntaken binnen het onderwijsveld: lezen en wiskunde”, besluit schepen van Onderwijs Pieter De Witte

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings