13.6 C
Stekene
maandag 20 mei 2024

Stekenaars: slijpt uw messen!

‘MOEDER, mijn mes en mijn pree!’ hoor je wel vaker wanneer er elders in het Waasland over de Stekenaars gesproken wordt. Die tijden zijn gelukkig lang voorbij maar onze bijnaam als messenvechters blijft in het collectieve geheugen. Dan zal het wel geen toeval zijn dat Tim Scheerlinck met zijn mobiele schaarslijperij in de Vogelzangstraat neerstreek.

‘Ik ben geboren tussen de messen en de scharen, op mijn tiende leerde mijn vader me al slijpen. Dit is mijn passie gebleven en ondertussen heb ik 50 jaar ervaring’, zegt Tim Scheerlinck. ‘In 2004 zijn we begonnen met verkoop en slijpen van kappersscharen, nu run ik de zaak samen met dochter Bonnie en schoonzoon Hakan Biyikli. Sindsdien heeft Bonnie een eigen lijn van scharen ontworpen.’

5000 kappers

‘Ons concept van de mobiele slijperij in combinatie met het niveau van het geleverde werk maakt ons uniek in België’, pikt Bonnie in. ‘Op een bepaald ogenblik bedienden we 5000 kapsalons in gans België. Dat was niet houdbaar met drie man en nu beperken we ons tot Vlaanderen. We hebben wel geprobeerd met een externe medewerker maar dat bleek een slechte ervaring.’

Warme buurt

‘Voordien woonden en werkten we in Tielrode en waren we op zoek naar een nieuwe locatie. Hier zitten we perfect met zichtbaarheid vanop de E34 maar het is hier vooral een heel warme buurt. We zijn meteen goed aanvaard en dat werkt wederzijds. Bij ons is iedereen welkom. Zowel particulier als professioneel kan  in ons atelier terecht. Koks steken ’s morgens hun messen binnen en ’s avonds staan ze met vlijmscherp materiaal weer in hun keuken. Snelle service en topkwaliteit zijn onze troeven. Als je wil kan je even wachten en bieden we je graag een koffie of een frisdrank aan. En kom je toch buiten onze openingsuren? Dan stop je de messen en scharen in de slijpbox aan de poort. Doe er een briefje met je gegevens bij en wij bellen je als het klaar is.’

5 P’s

‘Die reclame langs de N49 is één van onze 5P’s’, zegt Tim. ‘Plaats, Product, Personeel, Prijs en Publiciteit. Het ganse plaatje moet kloppen. Slijpen is ook een vorm van recyclage. Tegenwoordig kan je overal messen en scharen aan spotprijzen kopen maar die zijn al bot vooraleer je ze uit de verpakking haalt. Koop een goed mes en laat het slijpen als het nodig is. Bij ons kan dat aan een correcte prijs. Als je dat enkele keren laat doen heb je de meerkost snel terugverdiend en heb je permanent goed materiaal.’

Madam Bobo

Bonnie neemt me mee naar de tot atelier en showroom omgebouwde garage. Het atelier zelf is niet toegankelijk maar in de showroom/verkoopruimte vind je een uitgebreid gamma scharen van Madam Bobo. ‘Zelf ontworpen door goed te luisteren naar ontelbare kappers. Die willen kwaliteit en service aan een goede prijs maar ook de look van de scharen moet in de kapsalons stralen.’

7 keer rond de wereld

Naast de lijn van kappersscharen is De Mobiele Slijperij ook importeur van de messen van EH Herder KG uit Solingen. ‘Die verdelen we in de Belgische supermarkten.’ In de verkoopruimte staat ook een haagschaar. ‘Pas op: die is scherp’, waarschuwt Tim. ‘We proberen alles te slijpen en permanent te verbeteren. Dit is geen werk, dit is een hobby, een passie. In het atelier hebben we iets meer mogelijkheden dan op de baan. Daarom werk ik meestal thuis en gaan Bonnie en Hakan de baan op. Ondertussen zijn we met De Mobiele Slijperij al zeven keer virtueel de wereldbol rondgereden. En dat blijven we met plezier voortdoen.’

Quote:

‘We proberen alles te slijpen en permanent te verbeteren. Dit is geen werk, dit is een hobby, een passie.’

 Tim Scheerlinck

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings