20.8 C
Stekene
donderdag 20 juni 2024

Forever Chemicals of een placebo?

FOREVER CHEMICALS zijn doorgaans beter bekend als PFAS. Niet echt iets om vrolijk van te worden maar wees gerust: deze Stekense Placebo tributeband is mits een paar oordopjes niet schadelijk voor de gezondheid. Voor wie minder vertrouwd is met muziekgroepen: Placebo is een alternatieve rockband uit het Verenigd Koninkrijk.

Begin juli 2023 vond het allereerste optreden van Forever Chemicals plaats. Op een klein podium in een achtertuin voor een heel select publiek. Maar die hebben stuk voor stuk genoten van meer dan een uur covers van Placebo. Toch indrukwekkend hoeveel sterke nummers die gemaakt hebben vooraleer ‘A song to say goodbye’ door de speakers galmde. Een impressie van dat optreden kan je vinden op de Facebookpagina van Forever Chemicals.

Geen covergroep!

Enkele weken later zit ik in de pauze van de repetitie samen met zanger Steve, gitaristen Jens en Samuel, bassist Benjamien, toetsenist Jorn en drummer Mitch die een thuismatch speelt op Drieschouwen. Ik word al meteen gecorrigeerd op de vraag waarom er gekozen is voor een covergroep van Placebo. ‘Wij zijn geen covergroep, die spelen per definitie nummers van verschillende bands. Wij zijn een tributeband, wij spelen enkel Placebo.’

Zes vreemden

‘Het initiatief kwam oorspronkelijk van Benjamien’, vertelt Steve. ‘In juni 2022 lanceerde hij een oproep op Facebook. Met vooral instrumentaal succes, alles was er behalve een zanger. Ze zochten iemand met een de typische nasale stem van Brian Molko. Ik had ooit wel gezongen in een Cure-tributeband maar ik wilde het wel een kans geven. Blijkbaar lukte het wel want we zijn blijven repeteren. Zes vreemden die uiteindelijk één groep vormden, maar het kind moest een naam hebben. Daar is een serieuze brainstorm aan te pas gekomen maar uiteindelijk zijn we uitgekomen bij Forever Chemicals, en laat dat nu toevallig ook de titel van een (minder bekend) nummer van Placebo zijn.’

Foute T-shirts

Het zal wel niemand verbazen dat iedereen tijdens de repetitie een T-shirt van één of andere pop- of rockband draagt, maar Placebo schittert door afwezigheid. ‘We hebben allemaal wel onze favoriete bands, er bestaat ook een soort cover/tribute circuit. Bands die onder andere The Smiths, The Cure, U2, ACDC of Queen spelen. Dat is een vrij grote scene en voor zover we weten is er nog geen Placeo tributeband in België, Nederland of Frankrijk. Misschien een gat in de markt dus en via deze weg gaan we proberen om aan optredens te komen.’

Breed publiek

Want daar draait het uiteindelijk allemaal om: een groep wil optreden. ‘Misschien is Placebo niet even toegankelijk als de eerder genoemde bands maar we staan te springen om de podia onveilig te maken. De zomerconcerten kwamen te vroeg, die waren allemaal al volgeboekt maar vanaf deze winter willen we onze muziek echt naar de mensen brengen. Na ruim een jaar zijn we klaar voor een breed publiek en we kunnen altijd onze setlist aanpassen. Iedereen kent de kippenvelnummers van Placebo maar als het publiek ‘Special Needs’ heeft pikken we daar graag op in. Vaak met minder bekende nummers maar dat houdt het voor ons ook boeiend.’

Luxe

‘Na onze allereerste oefensessie in Gent hebben we nu een vaste stek gevonden in de studio van BheatS op Drieschouwen waar we ongeveer één keer per maand repeteren. Een luxelocatie met prima materialen en professionele mixapparatuur.’ De band en alles wat erbij hoort kan je boeken via hun Facebookpagina of via foreverchemicalsplacebo@gmail.com

Quote:

‘We staan te springen om de podia onveilig te maken.’

Forever Chemicals

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings