13.9 C
Stekene
maandag 17 juni 2024

‘De gezelligheid telt, niet wie het meeste volk heeft’

DE HORECA in Kemzeke heeft de voorbije jaren klappen gekregen. De populaire cafés De Zwaan en Malpertuus sloten de deuren en zoeken nog steeds naar een overnemer. Luc en Peggy Polfliet van restaurant Reintje gingen op pensioen. Bikebar ’t Nief Veloken en café Den Doorn zijn de laatste plekken om met vrienden een pint te drinken.

Kimberly Wauters is de nieuwe cafébazin van Den Doorn. ‘Ik werkte hier al achttien maanden en toen de vorige uitbaters in juli ermee ophielden heb ik de zaak overgenomen.’

Risico’s

‘Ik ben 35, afkomstig uit Sint-Niklaas en trotse mama van 3 kindjes. Voordien werkte ik ook al in restaurant Reintje, Luc en Peggy waren zo’n goede mensen. Maar nu woon ik Berlaar tegen Lier. Ik leerde mijn man kennen in augustus, in september zijn we getrouwd en ben ik bij hem ingetrokken. Je moet wat risico’s durven nemen in het leven’, lacht Kimberley. ‘Overdag ben ik in de café maar voor de avondshiften kan ik rekenen op Peter, Tatiana en Hervé. Dan ben ik bij de kindjes.’

Clubs

‘Hier komt een mix van jong en oud. Daarnaast is dit het clublokaal van motorclub Metalheart, op het eerste gezicht allemaal zware jongens maar ze zetten zich in voor goede doelen. Ze zijn zo aangenaam, sociaal en joviaal. Daarnaast is hier de biljartclub Reintje en komen de voetballers van SK Kemzeke en Klauwaerts Malpertuus Kemzeke over de vloer.’

Voor elk wat wils

‘Er is altijd wel één of andere actie of evenement. Nu schenken we op zaterdag Jupiler en Stella aan 2 euro. De Sint is op 3 december langsgekomen en tot 25 december kunnen de kindjes hier hun kerstsok komen hangen, de kerstman stopt er dan wel iets lekkers in. Voor de jongeren is er een fuif, voor de ouderen een bingo en daarnaast spelen we in op de actuele thema’s, zoals onlangs nog met Halloween.’

Geen wedstrijd

Hoe ervaar jij de sluiting van de cafés? ‘Het is altijd jammer dat zaken zoals Malpertuus en De Zwaan leeg staan. Nu schieten wij nog enkel samen met ‘t Nief Veloken over, noem het een gezonde concurrentie. Het is geen wedstrijd om ter meeste klanten lokken. Het is de gezelligheid die telt, niet wie het meeste volk trekt. Je hoort mij niet klagen maar meer mensen zijn altijd welkom. Voor sfeer en gezelligheid, het is hier niet duur. Iedereen kent iedereen en er hangt een familiale sfeer. Voorlopig zijn we maandag en dinsdag gesloten maar we denken eraan om één van die dagen terug open te doen.’

Thee

‘Ik ben heel trots op mijn thee. Die is allemaal vers en gans Kemzeke is er zot van. Ik heb dat bij Reintje opgepikt en dat wou ik ook in mijn eigen zaak doortrekken. Thee uit China, aantrekkelijk gepresenteerd in een kannetje op een plateau en met een Marokkaans glaasje. Smakelijk en vers.’

Terras

Den Doorn heeft een aantrekkelijk terras op het Kemzeeks dorpsplein maar daar wringt voor Kimberly het schoentje. ‘Jammer dat we dat in de winter niet mogen gebruiken. Mensen zitten dan ook graag buiten. Ik zie het zo al gebeuren met een dekentje rond een vuurkorf om daar marsmallows of een worstje te roosteren. Maar ik krijg geen vergunning en moest zelfs het terras weghalen op 31 oktober. Geen idee waar ik die stoelen en tafels moet zetten.’

Dorpsfeesten en rommelmarkt

‘Zelfde probleem bij de evenementen zoals het dorpsfeest en de rommelmarkt. Dat zijn de dagen waarop er het meeste volk in het centrum komt en dan moet ons terras weg. Met ons wordt er dan geen rekening gehouden, in het beste geval kan ik nog een stukje terras op straat zetten maar dat kost me wel 30 zitplaatsen. Ik hoop echt dat we volgend jaar met de organisatoren van de dorpsfeesten kunnen samenwerken’, besluit Kimberley.

Quote:

‘Je hoort mij niet klagen maar meer mensen zijn altijd welkom. Voor sfeer en gezelligheid, het is hier niet duur.’

Kimberley Wauters

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings