11 C
Stekene
zondag 18 februari 2024

DDM Print & Sign: van lokale klanten tot Plopsa en Aqualibi

VOOR veel Stekenaars is DDM Print & Sign uit de Kleistraat geen onbekende naam maar vaak weten ze niet wat het bedrijf precies doet. Tijd voor de Gazet om langs te gaan bij zaakvoerder Dietrich De Maere (38). Wij trokken onze ogen open voor de realisaties en de mogelijkheden van DDM. 

‘Ik ben in 2008 gestart met digitaal printen, toen nog in de veranda bij mijn ouders. We beschikten over een plotter en een perser om kleding te bedrukken. De doorbraak kwam met een opdracht voor de wielerwedstrijd ‘Omloop van het Waasland’. De organisatoren vroegen om enkele spandoeken te maken en zo waren we vertrokken,’ vertelt Dietrich die samen met zijn vriendin Sofie Christiaans een geoliede tandem vormt.

‘Ik liep school op de VTS in Sint-Niklaas, afdeling metaal. Voorts volgde ik vier jaar lang avondschool (1 dag per week) voor grafisch ontwerper. Daarnaast steek ik veel op van de trainingen door de leveranciers van machines en producten. Dit vak moet je leren in de praktijk met vallen en opstaan.’

‘Van bij de start draaiden de zaken uitstekend, thuis werd het echter te klein en we verhuisden naar de Regentiestraat. Maar ook daar groeiden we al snel uit ons jasje en uiteindelijk zijn we verhuisd naar ambachtelijke zone De Zavel. Hier konden we onze nieuwe machine plaatsen om platen te drukken, naast ook andere machines zoals een flatbackprinter of een rol-to-rol printer voor grote afmetingen.’

Geen publiciteit

‘Beknopt samengevat: wij zijn actief op het vlak van bedrukking en bestickering van diverse media en textiel, modulaire beursstanden, winkel- en bureelinrichting en diverse gepersonaliseerde gadgets. Noem ons gerust een innoverend bedrijf. Door de jaren heen hebben we fors geïnvesteerd, maar dat is  nodig om tegemoet te kunnen komen aan de wensen van onze klanten.’

‘We zijn in de eerste plaats lokaal verankerd, de helft van de bedrijven in de ambachtelijke zone is klant bij ons, vaak voor hun lichtreclame. Maar daarnaast doen andere bedrijven uit gans België en het buitenland een beroep op ons. Zo bestickerden we onlangs 70 auto’s van baggerbedrijf DEME. Voor Plopsa maken we panelen, spandoeken, prijslijsten en bestickering van vuilnisbakken. De opdrachten van Plopsa zijn niet alleen voor België bestemd maar eveneens voor vestigingen in Polen en Duitsland. Maar ook restaurant La Réserve en Aqualibi behoren tot onze klanten. Wij maken overigens geen reclame, het werk dat wij leveren is onze publiciteit, via mond-aan-mond worden we steeds meer bekend.’

Korte lijnen

‘Wij bieden onze klanten een totaalpakket aan. Sommigen hebben zelf een ontwerp maar wij kunnen hen hier ook bij helpen. Een opdracht weigeren doen we niet vaak, als het nodig is doe ik een beroep op derden. Als kleine kmo kunnen we vlot inspelen op last minute opdrachten, desnoods werken we het weekend door.’

Uitbreiding

‘De voorbije weken hebben we het vloeroppervlak van onze werkplaats uitgebreid met een tussenverdieping. Maar eerlijk gezegd, we zitten nog steeds te krap. Ik zou graag een nieuw gebouw neerzetten maar helaas is er geen beschikbare bouwgrond meer beschikbaar in de ambachtelijke zone. Bovendien swingen de grondprijzen de pan. Liefst zouden we in Stekene willen blijven maar dat mag niet ten koste gaan van onze business. We zien wel wat de toekomst brengt.’

Quote:

‘Dit vak moet je leren in de praktijk, met vallen en opstaan.’

Dietrich De Maere

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings