16.1 C
Stekene
maandag 20 mei 2024

Gezinsbond Kemzeke viert honderdjarig bestaan, maar wat brengt de toekomst?

EERST het goede nieuws. Gezinsbond Kemzeke bestaat 100 jaar en dat werd op gepaste wijze gevierd op 19 november. Het minder goede nieuws: de vereniging heeft moeite om nieuwe (bestuurs) leden aan zich te binden. Niettemin vinden nog steeds heel veel enthousiastelingen de weg naar de verschillende sportactiviteiten. Hoe de toekomst eruitziet vroegen we aan bestuursleden Maarten D’hamers, Dieter Van Gaever en Wim Van Campenhout. Ook Anneleen De Colvenaer, Rollie Staut, Jessie Staut, Guido Heeman en Lisette Behiels maken deel uit van het bestuur.

‘De Gezinsbond is een organisatie met ruim 130.000 leden-gezinnen, 10.000 vrijwilligers en 127 medewerkers, en staat open voor alle gezinnen in Vlaanderen en Brussel, voor eenoudergezinnen en nieuw samengestelde gezinnen. Voor plus-, zorg- of adoptieouders en voor grootouders. Leden krijgen kortingen voor een divers aanbod aan diensten. Op de website vinden ze bovendien heel wat nuttige adviezen.’

Gezinsbond Kemzeke is altijd al een bloeiende vereniging geweest maar de jongste jaren zit de klad er een beetje in. ‘Het aantal leden bedraagt momenteel circa 150 gezinnen, in ‘betere’ tijden telden we meer dan 200 gezinnen. Daar zijn diverse oorzaken voor. Er wordt vanuit de Gezinsbond een beperkter aantal voordelen toegekend. Een dienst zoals de babysit wordt steeds meer vanuit het eigen gezin georganiseerd. En er zijn minder winkels waar leden kortingen krijgen.’

Van volleybaltornooi tot ochtendwandeling

‘Een aantal activiteiten wordt helaas niet meer georganiseerd door de Gezinsbond Kemzeke waaronder het aperitiefconcert, de jaarlijkse receptie en de daguitstappen. Het kindertheater, de medewerking aan de geboorteboom en een tweedehandsbeurs staan nog wel op het programma. Het is vooral vanuit de schoot van de sportafdeling dat de meeste activiteiten plaatsvinden. In februari organiseren we een volleybaltornooi in de sporthal in Kemzeke, doorgaans met een 15-tal teams. Verder bieden we wekelijks volleybal voor dames aan op maandagavond en badminton op woensdag- en vrijdagavond. Ook de ochtendwandeling behoort nog tot het aanbod waarbij we telkens een dertigtal deelnemers mogen begroeten.’

Voorts is er het befaamde en druk bijgewoonde Kemelkubtornooi dat dit jaar aan zijn achtste editie toe was. ‘Verder is er de jaarlijkse bowlingavond in Hulst met een 25-tal deelnemers. Wekelijks kunnen de leden terecht op zaterdagvoormiddag voor rope skipping onder leiding van 3 jeugdige lesgevers. Rope skipping is populair, het aantal deelnemers neemt toe. Om het beeld compleet te maken: ook organiseren wij yoga-sessies die druk worden bijgewoond.’

Als je alles op rijtje zet, dan ziet het plaatje er toch nog behoorlijk uit? ‘Zeker, maar het kost steeds meer moeite om alles georganiseerd te krijgen, het is wringen en wroeten, en doorgaans met dezelfde mensen die de kar trekken. Laten we eindigen op een positieve noot: wij hopen op betere tijden en verwelkomen graag nieuwe leden die zich willen engageren.’

Oproep: voor dames die op maandagvond zeer recreatief samen willen volleyballen en heren en dames die graag een pluimpje slaan op woensdag- en vrijdagvond.

Gezinsbond-kemzeke.be

Facebook Gezinsbond Kemzeke

Quote:

‘We hopen op betere tijden en verwelkomen graag nieuwe leden die zich willen engageren.’

Maarten D’hamers

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings