17.1 C
Stekene
maandag 17 juni 2024

Organisatoren blikken tevreden terug op 11 Trail

Na eerdere edities in Kemzeke en de Hellestraat trok de 11 Trail deze keer door Stekene Centrum op zondag 12 november 2023. De deelnemers kregen een uitdagend parcours langs bekende en minder gekende wegen maar ook dwars door gebouwen heen.

‘Vorig jaar konden we uitpakken met de kunstsite Verbeke Foundation als echte trekpleister,’ zegt medeorganisator Roeland Bracke. ‘Toch hadden we het volste vertrouwen dat ook deze editie een schot in de roos ging zijn. Hier heb je alles op een zakdoek bij elkaar. En het is bijna niet te geloven maar ook hier in Stekene Centrum vonden we nog verborgen paadjes en mooie stukjes natuur.’

De deelnemers liepen deze editie onder andere door de vernieuwde kerk, de bibliotheek, de muziekschool, Jeugdhuis de Cramme, de sporthal, basisschool de Toermalijn alsook door beide Woonzorgcentra. ‘Vele bejaarden hadden voor hun raam of in de gemeenschappelijke ruimte plaats gevat om al die lopers en wandelaars te zien passeren door hun gebouw en enthousiast aan te moedigen. In de cafetaria stond zelfs een heus draaiorgel te spelen. Zalig toch? De deelnemers trokken ook door het gemeentehuis waar ze werden begroet door Burgemeester en Schepenen die voor de gelegenheid DJ speelden. De slagzin ‘Stekene, van nature actief’ werd alle eer aangedaan.’

Beleving

‘We zetten ook hard in op de beleving. De lopers en wandelaars werden dit jaar onder meer opgejut door de cheerleaders van The Red Foxes, vooruit geblazen door de muziekkapel van de Chiro, verrast door de Harmonie de Ware Vrienden en liepen tussen de vendelaars van Reintje Vos door. De KLJ zorgde op haar terrein voor een totaalspektakel.’

De samenwerking met de Broederschool smaakt naar meer. ‘De leerlingen van het 4de jaar sport zetten mee hun schouders onder deze editie. De centrale ligging vormt daarbij een ideale startplaats. Dat deze editie werd gesmaakt blijkt uit het feit dat de opkomst met meer dan 600 deelnemers weer een record vormde. Het is reeds onze 5de editie en elke keer slagen we erin meer mensen aan te trekken. Na wat zoeken bij vorige edities krijgt de 11 Trail Stekene stilaan vaste vorm. De combinatie van het opzoeken van verborgen paden, het doorkruisen van gebouwen en verrassende animaties zorgen voor het unieke karakter.’

Orgelpunt

‘We krijgen het gevoel dat we ons plekje op de loopagenda gevonden hebben en dat de mensen de 11 Trail Stekene beginnen te kennen. In het begin moesten we nog vaak het concept uitleggen. Dat het geen wedstijd is met klassement of tijdsregistratie bijvoorbeeld. De mensen een fijne ervaring aanbieden staat voorop, zowel voor lopers als voor wandelaars. Daarbij unieke locaties in Stekene ontdekken en de lokale verenigingen in de picture plaatsen. En dat allemaal voor het goede doel,’ besluit Roeland Bracke.

De 11 Trail vormde zo het orgelpunt van het actieweekend van 11.11.11 Stekene. Verdere acties dat weekend waren de tweedehands boekenverkoop in Kemzeke en de ontbijtactie op zaterdag.

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings