20.8 C
Stekene
donderdag 20 juni 2024

Wilfried Meerschaert en Rita Mels genieten van hun prachtige siertuin in de Kemzeekse Habroeckwijk

Wilfried Meerschaert en zijn vrouw Rita Mels waren in 1975 de allereerste bewoners van de Habroeckwijk in Kemzeke, sindsdien uitgegroeid tot een levendige buurt waar het goed toeven is. Hun huis in de Jef Van Durmelaan heeft een prachtige tuin van 1100m² langs alle kanten omringd door borders met vaste planten en struiken. De tuin is het domein van Wilfried, Rita zwaait de scepter in huis en Kwispel, de 18-jarige hond, loopt er vrolijk tussendoor…

‘Tuinieren heb ik geleerd van mijn vader,’ vertelt Wilfried. ‘Je kan niet alles in één keer weten, door de jaren heen bouw je ervaring op. We hebben gekozen voor een open tuin met een heel diep zicht, het is een genot om vanop de bank onder luifel te genieten van het al moois en het groen. Vroeger was de tuin een pak kleiner maar op een bepaald moment kregen we de kans om nog een stuk grond bij te kopen, op die manier werd de tuin tweemaal zo groot. Tussen de twee stukken grond is er een beek en via een houten brugje hebben we een verbinding gemaakt.’

Een tuin om naar te kijken

‘De gazon vormt het hart van de tuin, ik verkies om het niet te kort af te maaien, ik gebruik organische meststoffen. Af en toe krijgen we helaas het bezoek van een mol maar dat nemen we erbij. In tegenstelling tot een moestuin waaruit je kan oogsten is een siertuin vooral om naar te kijken. Daarom opteren we voor een grote variatie aan planten, struiken en bodembedekkers: van een beukenhaag tot heesters, sedum, notelaars, paplaurier, catalpa, ligustrum, hortensia en rododendron, De buxus snoei ik in een vorm, we hebben gelukkig geen last van de buxusmot.’

De kerktoren van Stekene

‘Zoals gezegd: we kiezen voor een open zicht, op het tuinhuis na staan er verder geen decoratieve elementen, ook geen zithoekjes. Helemaal achteraan heb ik onlangs een witte muur geplaatst, het is de bedoeling om er een landschap op te schilderen. Dat zal de tuin nog een extra dimensie geven.’

‘We zijn best fier op onze tuin. Sporadisch komen er groepjes langs maar we maken er geen ‘open tuin’ van. Samen met de tuin hebben wij ook de Habroeckwijk zien evolueren. In de beginjaren konden we nog de kerktoren van Stekene zien maar dat is al lang niet meer het geval.’

Quote:

‘We hebben gekozen voor een open tuin met een heel diep zicht, het is een genot om vanop de bank onder luifel te genieten van het al moois en het groen.’

Wilfried Meerschaert

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings