13.6 C
Stekene
maandag 20 mei 2024

The Blues Machine: blues moet uit het hart komen

SINDS vorig jaar is blues-city Stekene een nieuwe band rijker: The Blues Machine, een goed gedoseerde mix van zes ervaren ‘rotten’. Optredens zijn mooi meegenomen maar plezier in het spelen primeert.

‘Wij zijn nog maar een jaar geleden opgericht, tussen pot en pint. In het begin was het een beetje zoeken en wisselde de bezetting. Nu mogen we spreken van een ‘vaste’ kern: Eric (drums), Sido (zanger, harmonica), Jos, de enige niet-Stekenaar (gitaar); Hilde (background zangeres, percussie), Bart (gitaar), Stefaan (gitaar). We zijn dan wel een ‘jonge’ groep maar hebben tonnen ervaring met spelen in andere bands.’

Willy Sommers

Mijn vraag naar hun muzikale opleiding counteren de leden met een veelzeggend antwoord. ‘Een opleiding maakt niets uit, blues moet uit het hart komen. We proberen blues zo wijd mogelijk te trekken. Je mag er niet van houden maar even goed word je meegezogen door onze muziek, dat is onze bedoeling. Al staan we in het voorprogramma van Willy Sommers, de mensen zullen bij ons ook uit hun dak gaan.’

Blues-city Stekene

‘We spelen voornamelijk covers, naast een aantal bewerkingen van bekende nummers waar we onze eigen draai aan geven. Blues betekent je ziel en hart blootleggen. Ons programma focust op ‘blues door de jaren heen’, zowel voor jong als oud. Hier zit veel levenservaring bij elkaar. Diverse leden hebben gespeeld en gerepeteerd in andere gemeenten maar in het Waasland mag enkel Stekene zich een ‘blues-city’ noemen. Je moet maar eens optellen hoeveel bluesbands hier actief zijn.’

Optredens

‘Het is verdomd niet makkelijk om tegenwoordig nog optredens te versieren, corona heeft veel dood gedaan. Om toch maar te kunnen optreden concurreren sommige bands mekaar dood: als de ene groep wil spelen voor 200 euro, zal een andere groep voor 100 euro of nog minder komen opdraven.’

‘In Sint-Niklaas deden we een try-out op een privéfeest maar ons eerste ‘echte’ optreden vindt plaats op het ‘Summerfest’ in Hamme. We spelen er gratis, het is voor het goede doel, we hadden de organisator beloofd dat we zouden komen. We hebben geen groepskas, iedereen betaalt zijn eigen ding.’

Opname

‘Het is niet onze bedoeling om op te treden in cafés met zes toeschouwers als publiek, daar passen we liever voor. Ons ultieme target zijn optredens op festivals. Zo iets moet je opbouwen via een netwerk. We plannen overigens om binnenkort een opname te maken in een bluescafé in Nederland. We maakten hiervoor een overeenkomst met de organisatie: we kunnen optreden en tegelijkertijd wordt er een opname gemaakt. Op die manier hebben we iets in handen om mee verder te gaan.’

Kameraadschap

’Bij ons draait het om kameraadschap. We hebben allemaal al heel wat watertjes doorzwommen maar we willen nog wel blijven genieten, zolang het gaat. Hoe zeggen ze dat ook alweer: het verstand komt met de jaren. Blues is een deel van ons leven, je kan blues niet toveren, je moet het voelen.’

Quote:

‘Een opleiding maakt niets uit, blues moet uit het hart komen.’

The Blues Machine

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings