12.6 C
Stekene
donderdag 11 april 2024

Stekenaar Freddy De Mulder nieuwe voorzitter van FEBIAC: een gezonde mobiliteit in het bereik van iedereen

FREDDY De Mulder (67) uit het Riet werd onlangs verkozen als nieuwe voorzitter van FEBIAC, de federatie van de auto- en tweewielerindustrie in België en het Groothertogdom Luxemburg. Bij FEBIAC was men op zoek naar een ‘verzoeningsfiguur en people manager’ in een periode van een historische transitie. ‘Alleen inzetten op elektrische wagens zou een verkeerd signaal zijn.’

Freddy De Mulder is licentiaat economie met een zeer ruime ervaring in de automobielsector, met name bij GM en Opel Europe waar hij de sales- en marketingactiviteiten in de Benelux en verschillende andere Europese markten aanstuurde. Tussen 2004 en 2007 was hij tevens CEO van de Opel-fabriek in Antwerpen.

‘Ik heb een zeer intens beroepsleven gekend, werkte onder grote druk, maar altijd vanuit een bijzondere gedrevenheid. Vanuit verschillende hoeken kreeg ik het signaal om het rustiger aan te pakken maar mijn drive was te groot. Toen ik 55 was beloofde ik hier aan deze tafel aan mijn vrouw en kinderen om te stoppen met werken op mijn 60ste verjaardag. Uiteindelijk hield ik het iets vroeger voor bekeken omwille van de immense druk zowel op mijn familie als mijn gezondheid.’

Ondernemers voor ondernemers

‘Ik trok me op aan het idee om meer tijd door te brengen met mijn gezin, om meer te kunnen sporten en vooral ook om me te kunnen inzetten voor goede doelen. Zo kwam ik toevallig op het spoor van ‘Ondernemers voor Ondernemers’ (OVO), een organisatie die duurzaam ondernemerschap versterkt in Afrikaanse landen waaronder Uganda, Rwanda, Benin, Senegal en Tanzania. OVO zoekt hiervoor Belgische ondernemers, bedrijven en investeerders die projecten ondersteunen met expertise en middelen. Naast drie beroepskrachten kan OVO rekenen op een 100-tal vrijwilligers. We helpen beloftevolle jonge ondernemers met het opmaken van een businessplan, coaching en financiering. Ik ben nog steeds actief bij OVO, ervaar de organisatie als een godsgeschenk waar ik mijn passie voor ondernemen en sociaal engagement kan combineren.’

Strategie uitstippelen

‘Enkele maanden geleden kwam vanuit FEBIAC de vraag of ik voorzitter van de Raad van Bestuur wou worden. Ik stemde niet meteen toe ook al omdat mijn vroegere netwerk niet meer relevant was. Maar uiteindelijk heb ik mijn fiat gegeven voor een termijn van twee mandaten van drie jaar. Opgeteld zullen mijn activiteiten binnen FEBIAC zowat 30% van mijn tijd opslorpen, dat is al met al nog te overzien. Als voorzitter van de Raad van Bestuur stippel ik mee de strategie uit van de organisatie. FEBIAC telt 120 leden onder wie auto-importeurs en dealers maar ook carrosserie- en motorfietsfabrikanten, en leasing- en verhuurbedrijven.’

Gezonde mobiliteit

‘Mobiliteit heeft uiteraard te maken met nieuwe technologieën waaronder elektrische aandrijving of waterstof. Misschien zitten er in de toekomst nog wel andere technologieën in de pijplijn. We moeten ons de vraag stellen of alleen inzetten op elektrische auto’s wel de juiste strategie is en of we ook nog het gebruik van fossiele brandstoffen aanhouden?

‘Eén van de actuele knelpunten is de verhoogde vraag naar de elektriciteitscapaciteit: zullen er genoeg verdeelcentra en laadpalen beschikbaar zijn? Momenteel zien we een markt met twee snelheden: de overgrote meerderheid van hybride/elektrische auto’s zijn bedrijfswagens, de aankoop door particulieren is nog minimaal, circa 10%. Beschikbaarheid van voldoende elektriciteit en laadpalen kunnen op dat vlak voor een doorbraak zorgen. De overheid moet daarbij de installatie van laadpalen faciliteren, het huidige vergunningsbeleid moet versoepelen, dat is onze visie. De productie van auto’s met een elektrische aandrijving is nog steeds een dure aangelegenheid, op die manier blijft de aankoop beperkt voor wie het zich kan permitteren. Uiteindelijk zullen er toch kleinere modellen moeten ontwikkeld worden, Chinese en Amerikaanse constructeurs hebben dit al langer begrepen.’

Multimodaal verkeersbeleid

‘We delen met alle betrokkenen uit de industrie, regeringen, milieuorganisaties en anderen de visie op mobiliteit die duurzaam wordt. De grootste uitdaging is het verzekeren van een gezonde mobiliteit in het bereik van iedereen. Zo zie ik ook het samenkomen van mijn economische en sociale ervaringen uit zowel de autobranche als uit de sector van de ontwikkelingssamenwerking. Dit past allemaal bij elkaar in mijn rol bij FEBIAC.’

Quote:

‘De grootste uitdaging is het verzekeren van een gezonde mobiliteit in het bereik van iedereen.’

Freddy De Mulder

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings