9.1 C
Stekene
donderdag 18 april 2024

Véronique en Kurt ruilden Stekene voor het Franse Payroux in hun toekomstige B&B

Begin januari 2023 was uw dienaar te gast bij de allerhartelijke familie De Saegher aan het Oost-Eindeken. Een gezellige namiddag, bij een glas Bourgogne brachten we een toast uit op het viergeslacht in de familie en op de B&B die Kurt De Saegher (52) en zijn vrouw Véronique Smet (43) gingen openen in Frankrijk. De Gazet bleef in contact en Kurt en Véronique vertellen nu over hun ervaringen in La douce France…

‘We gingen in Frankrijk wonen omdat het altijd al onze droom was sinds wij samen zijn. We waren op zoek naar ‘vrijheid’ en vooral ruimte rondom ons. Wij woonden in een bosrijke omgeving maar Stekene werd ons toch wat te druk. Wij komen al 12 jaar naar ons vakantiehuis in Moussac dat gelegen is aan de mooie rivier de Vienne en dat we nu verhuren, onder andere via Airbnb.’

Verliefd op de omgeving

‘Voor ons voelde het helemaal dus niet zo vreemd om deze stap naar Frankrijk te maken omdat wij hier door de jaren heen al een hele mooie vriendenkring opbouwden en de streek goed kennen. We werden verliefd op het golvende landschap, de mooie rivieren, de vriendelijke mensen, de pittoreske dorpjes en zeker niet onbelangrijk ook op het mooie klimaat. Dankzij de warme golfstroom heeft Poitou-Charentes het meeste zonuren per jaar van West – Frankrijk met heel aangename temperaturen in de zomer en winter.’

Fantastische locatie

‘Het zien van ‘La Rapiette’ waar we nu wonen en de B&B gaan oprichten was een echte coup de coeur voor ons. La Rapiette betekent salamander in het Franse lokale dialect en zo gaat de Chambre/table d’ hôtes ook noemen. Het is een oude verbouwde bergerie op een domein van 7 hectare grond waar de rivier de Payroux doorstroomt. De rust en de romantische setting deed ons hart sneller slaan. De omgeving is een ware droom voor wandelaars, fietsers, vissers, motorrijders, kajakkers en vooral mensen die van de mooie natuur en de rust houden.’

Voor Kurt en Véronique La Rapiette kochten woonde de schilder René Fumeron er. ‘Hij is bekend omwille van zijn wandtapijten en schilderijen, hij gaf het huis zijn karakteristieke en charmante uitstraling. Er is zelfs een straat naar hem vernoemd in ons dorp Payroux. Iedereen herinnert hem en zijn vrouw als twee flamboyante persoonlijkheden die zeer geliefd waren bij de mensen in het dorp. Het is een beetje een stille wens om ‘La Rapiette’ terug een beetje in die richting te duwen en met de tijd lokale kunstenaars hier tentoon te laten stellen.’ Véronique komt trouwens uit een kunstenaarsfamilie, haar vader, opa en broer zijn kunstschilders. Zij houden beide van kunst en daarom spreekt dit verhaal hun ook zo aan.

Morgen komt er nog een dag

‘Spijtig genoeg kunnen we deze zomer de B&B nog niet openen zoals we eerst dachten. Dit is iets waar we het meest aan moeten wennen: alles gebeurt op een veel rustiger ritme, de werken lopen wat vertraging op. Aan de andere kant kunnen Belgen hier misschien iets van leren door zelf ook wat meer relax en minder gestresseerd door het leven te gaan. Wat vandaag niet is komt morgen wel. We gaan 3 sfeervolle kamers met badkamer verhuren. La Rapiette moet een plaatsje worden dat je nooit meer vergeet en waar de mensen zich thuis voelen in een ongedwongen relaxte sfeer. Het is de bedoeling om de gasten in de Chambre d’hôtes enkele avonden per week mee te laten genieten van de grill op hout, een specialiteit van Kurt.’

Stekene blijft in het hart

‘Onze kinderen en onze ouders proberen zoveel mogelijk te komen in de vakanties en wij steken af en toe ook ons hoofd nog wel eens achter de hoek in Stekene. Het zal nu wat langer zal duren omdat we volop bezig zijn met de werken om een pareltje van onze B&B te maken. Binnenkort vernemen jullie meer over ons aanbod en activiteiten via de sociale media en de Gazet Van Stekene!’

Quote: ‘We werden verliefd op het golvende landschap, de mooie rivieren, de vriendelijke mensen, de pittoreske dorpjes en zeker niet onbelangrijk ook op het mooie klimaat.’

Kurt De Saegher en Véronique Smet

Contact: vero.smet1@gmail.com

Tel: (+32) 475 203343

Airbnb: ‘Maison au bord de la rivière’, 86150 Moussac

Te volgen op Facebook

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings