16.1 C
Stekene
maandag 20 mei 2024

Tour Elentrik: speuren voor groot en klein

HERFST 2022: de Stekense dienst voor Toerisme stelt Tour Elentrik voor. Twintig grijze kastjes werden door voornamelijk lokale artiesten omgetoverd tot een kunstwerkje. Een fietstocht was er al, maar nu is er een heuse fietszoektocht aan gekoppeld. De brochure met het antwoordformulier is reeds beschikbaar op de dienst Toerisme naast het gemeentehuis en in de overige infopunten. Inleveren kan van 1 juli tot en met 30 september 2023.

In naam van Gazet van Stekenekreeg ik de primeur om als eerste proefkonijn samen met collega Elly de zoektocht te fietsen. In de brochure die je absoluut nodig hebt vind je 19 (*) genummerde knappe detailfoto’s die je dient te zoeken op de kastjes. Sommigen vrij duidelijk maar bij anderen is het toch zoeken wat het echt wel leuk maakt.

Alle dorpskernen

De 37 kilometer lange fietstocht begint en eindigt op het marktplein van Stekene waar je best al meteen voor het vertrek even rondkijkt. De eerste kilometers richting Klein-Sinaai is er druk verkeer maar nadien word je helemaal ondergedompeld in de mooie Stekense natuur. Vanuit Klein-Sinaai fietsen we richting Koewacht en Hellestraat. We duiken opnieuw onder de expressweg, via de Stekense dorpskern naar Kemzeke. Op de terugweg richting parking Tack (**) zie je hopelijk de laatste kastjes.

Doe beter!

Je hebt nooit de indruk dat je 37 kilometer onderweg bent, die zijn zo voorbij. Drank heb je ook niet nodig want onderweg kom je meer dan voldoende plaatselijk horeca tegen. Een ideale tocht om met zijn twee of met de ganse familie naast elkaar te fietsen en te keuvelen. Vergeet daarbij zeker niet om je ogen de kost te blijven geven. De kastjes zijn allemaal goed zichtbaar maar toch zijn we erin geslaagd om er twee te missen. De opdracht is dus simpel: doe beter dan wij en maak kans op één van de vier Stekense cadeaubonnen ter waarde van 25 euro elk. Die kan je winnen met een correct ingevuld antwoordformulier. Inleveren kan tot 30 september op de dienst Toerisme, Dorpsstraat 3 naast het gemeentehuis.

Speurtocht voor de kleintjes

De fietszoektocht is echt een aanrader voor volwassenen of oudere kinderen op een zomerse middag maar ook de kleintjes worden niet vergeten. Voor hen is er een mini Tour Elentrik speurtocht in de Stekense dorpskern. Van vier kastjes op de schatkaart is een tekening van een detail op het kastje. Maar het detail is niet volledig, wanneer ik een snavel zie vermoed ik dat er een vogel bij hoort. Wie de tekening kan afwerken en netjes inkleuren verdient eeuwige roem. De kunstwerkjes kan je afgeven op de dienst toerisme tot 30 september. Daar kan je nadien ook de ganse collectie bewonderen.

(*) Van de 20 originele kastjes is er eentje richting Koewacht niet opgenomen in de 19 detailfoto’s. Dit was op 30 mei nog niet overschilderd maar dat zou indien mogelijk voor 1 juli niet herkenbaar meer zijn. Dit is niet opgenomen in de 19 detailfoto’s.

(**) Helemaal op het eind kan je via de Spoorwegwegel en de Stadionstraat richting het marktplein. Dan moet je op het eind nog even rechtsaf tot bij de fietsenstalling. Beter is om vanuit de Bormte de spoorzate op te rijden en voorbij het oude station links het fietspad richting parking Tack te nemen.

Info: dienst Toerisme

Dorpsstraat 3, 9190 Stekene

Tel 03 790 03 67

Mailen naar toerisme@stekene.be

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings