4.1 C
Stekene
zaterdag 24 februari 2024

Stekense wielerhelden aangekomen in Labastide d’Armagnac tot groot ongenoegen van lokaal everzwijn

Zaterdagmiddag bolden onze lokale wielerhelden Labastide d’Armagnac binnen. Op het ondertussen vele malen gedeelde filmpje (binnenkort ziet U de volledige versie op Netflix) is duidelijk te zien dat de laatste meters een col buiten categorie zijn en dat op een wegdek dat sterk doet denken aan het bos van Wallers.

Laatste loodjes

Een heel ruime Stekense en lokale delegatie stond hen op te wachten, burgemeester Stany had voor de gelegenheid zelfs een coalitie tussen een lange en een korte broek aangetrokken. Wat die op dat ogenblik nog niet wisten was dat zoals gewoonlijk de laatste loodjes het zwaarst wogen, ook al was het maar een heel kort ritje, een afstand die onze atleten normaal gezien tussen de soep en de patatten afleggen. Nee, het was niet de afstand, zelfs niet de 32 graden Celsius maar wel het feit dat de nacht voordien in buurt van Bordeaux geslapen werd.

En wanneer je Bordeaux zegt, dan weet je het al. De plaatselijke drank vloeide er zo rijkelijk dat de meesten zelfs de aardbeving met een waarde drie op de schaal van Richter niet gevoeld hebben. Kwatongen beweren dat onze fietsers iets met de schok te maken hadden maar vermits Frank De Boosere met pensioen is zullen we dat nooit weten.

De lokale gastvrouw kon er alvast niet mee lachen. Zelfs wanneer al haar wijn uit de kelder veranderd zou zijn in pure azijn zou ze nog vrolijker gekeken hebben. Hoog tijd dus om daar zo snel mogelijk de fiets op te springen. Een fluitje van een cent zou je denken maar niets is minder waar, het gewezen druivensap noopte het team tot de ene sanitaire stop na de andere. Over Heidi kwam er op dat vlak geen nieuws, laat staan een foto.

Helemaal in de trend van het vertrek werd nu ook afgesloten met een sacraal moment, dit keer aan La Chapelle de Notre Dame des Cyclistes. Waarvoor er dit keer gebeden werd zal voorlopig een raadsel blijven want de eindmeet lag op een steenworp al diende ja daarvoor wel een geoefende werper te zijn.

Neen, met stenen werd er niet gegooid, maar er werd wel gevochten. Een sportief gevecht, voor de bolletjestrui. Het gefluit kwam niet van ontevreden supporters maar van de Zuid-Franse krekels die in de berm een concert van hun felste getsjirp brachten.

Maar aan alles komt een eind, of zoals de Duitsers zeggen; “nür ein Würst hat zwei”. Tijd om aan te schuiven aan een lange feesttafel. Niet met worst maar helemaal in de beste Asterix-traditie met een everzwijn aan het spit.

Gedaan met het beulenwerk op de hellingen onder een loden zon. Gedaan met de zadelpijn. Tijd om te dromen over hoe ze volgend jaar deze knalprestatie nog kunnen evenaren of overtreffen. Dikke proficiat aan iedereen, ook aan iedereen die voor de uitwerking en ondersteuning hebben gezorgd, in naam van de ganse redactie van de Gazet van Stekene!

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings