19.2 C
Stekene
zondag 16 juni 2024

Een prachtige gemeente met alle voorzieningen

VEERLE De Vijlder (49) uit de Vogelzangstraat is moeder van vier kinderen. Haar oudste zoon Lars is niemand minder dan de legendarische oprichter van de Gazet Van Stekene versie 2.0. Altijd gedacht dat Lars een ‘messenvechter’ was van bij zijn geboorte, maar niets is wat het lijkt. Mama Veerle is afkomstig uit Heusden bij Gent en verhuisde 21 jaar geleden naar onze mooie gemeente.

‘Er was altijd wel al een band met het Waasland, de grootouders van de kinderen zijn afkomstig van Sinaai. Ik werk sinds 2021 in de groepsopvang in Sinaai als kinderbegeleidster en was voordien onthaalouder voor de dienst opvanggezinnen te Stekene tussen 2012 en 2019,’ vertelt Veerle. ‘Er schuilt een artistieke ziel in mij en dat heb ik niet van vreemden. Mijn vader had een schilders/behangwinkel in Heusden en in de familie was er ook nog een kunstschilder actief. Ik volgde vier jaar lang de opleiding schilderkunst aan de Academie in Stekene, ik schilder zowel abstract als figuratief, voornamelijk met olieverf.’

Geen zittend gat

Naast haar artistieke activiteiten leeft Veerle zich graag uit in looptrainingen- en wedstrijden. ‘Ik heb nog maar net de halve marathon van Kruibeke gelopen, een prachtig parcours in de Polder en aan de Schelde. Drie keer in de week train ik hier in de omgeving, als ik de deur uitstap zit ik al in de natuur. Dit jaar zou ik graag de Wase halve marathon lopen, eentje op eigen bodem. Op zondag staat er meestal een duurloop van circa anderhalf uur op het programma. Ik neem steeds vaker de gravelbike om de natuur in te trekken en ik wandel heel wat kilometers met onze hond Oscar.’

Buurt verandert

‘Ik moest toch lang wennen aan het feit dat niemand mij hier kende. In mijn thuisdorp was dat anders, als kind van zelfstandigen kende iedereen mij. Dat was in Stekene anders in het begin maar door mijn sociaal engagement keerde dit snel. De buurt waar we wonen is de afgelopen jaren grondig veranderd, buren komen en gaan, het is niet altijd evident om een band op te bouwen.’

Natuur

‘Schrijf maar op dat we graag in Stekene wonen. De groene omgeving en de natuur zijn voor mij een grote meerwaarde. Bovendien is onze gemeente goed bedeeld op het vlak van uiteenlopende voorzieningen, jammer genoeg verdwijnen er regelmatig horecazaken. Ik ben 12 jaar actief geweest in de cocktailbar op Crammerock en ook deels achter de schermen, ik heb er aardig wat vriendinnen aan overgehouden. Onder de naam CR-ladies zijn we regelmatig een weekendje op stap of gaan we uit eten, heel gezellig allemaal. Ik heb nog een wens: ik zou het aanwinst vinden mocht er een zwemvijver voor honden komen. Oscar onze Labrador zou er zich helemaal in kunnen uitleven. Nog dit: van 8 september tot 8 oktober neem ik deel aan ‘Kunst in de vitrine’, ik exposeer bij Drankenhal Van Remoortel in Kemzeke.’

Quote: ‘De kinderen liepen school op de Toermalijn, ik was zeer te spreken over de sfeer en aanpak. Zelf was ik actief in het oudercomité en als lees- en knutselmama.’

Veerle De Vijlder

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings