16.1 C
Stekene
maandag 20 mei 2024

Bow & Arrow: ‘Even better than the real thing’

EXCUSES voor de Engelse titel in deze Gazet van Stekene maar Bono van U2 had het niet beter kunnen zeggen. Bono was er niet op het optreden van Bow & Arrow op Parking Tack eind mei maar de 400 fans die er wel waren gingen uit hun dak van minuut één tot minuut honderdtwintig.

De verantwoordelijken hiervoor? Frontman Nico Haeck, gitaristen David Van Puyvelde, Jurgen Van Ranst en Pieter Van Landeghem. Helemaal achterin in het duister aangevuurd door drummer Carlos De Clercq. De trouwe fans keken waarschijnlijk raar op toen ‘Killing in the name’ van Rage Against The Machine als eerste uit de boxen knalde.

Zot doen

‘We wilden eens zot doen en beginnen met het nummer waar we normaal mee afsluiten’, zegt Nico Haeck enkele dagen later. Samen met Pieter Van Landeghem blikt hij tevreden terug. ‘Onze trouwe fans wisten waarschijnlijk niet goed wat hen overkwam maar ik vond het goed gelukt en zeker voor herhaling vatbaar. Normaal gezien bouwen we onze set altijd wat zachter op maar deze keer was het vanaf minuut één bonk erop. Het is voor ons altijd een voordeel om in Stekene een thuismatch te spelen. Dat gebeurde wel al vaker, maar in de tent van de Stekense Rythm & Blues Club is het altijd nog een tikkeltje specialer dan pakweg op de avondmarkt. Het publiek apprecieert dat blijkbaar ook want nu waren er 400 betalende toeschouwers opgedaagd, 50 meer dan vorig jaar.’

Topsport

Bow & Arrow gunde die 400 man geen seconde rust. ‘Twee uur ononderbroken, dat is echt wel topsport. Ik moet toegeven dat ik bij het laatste nummer wel naar adem moest happen. Vroeger lasten we wel een keer een pauze in bij zo’n lang optreden maar dat doen we niet meer, als de ambiance erin zit moet je doorgaan.’

Playlist

Op het menu: zeg maar de Studio Brusselsound van de laatste decennia. Van Foo Fighters, Metallica, Queens of the Stone Age tot Franz Ferdinand en alles daartussen. Wie stelt die playlist samen? ‘We hebben een gezamenlijke Spotify lijst, als iemand een tip heeft proberen we dat uit. Of het ons ligt, of het gaat met de zang en of onze fans het zullen lusten. Maar het moet in de eerste plaats voor ons plezant zijn. Iedereen heeft zo zijn favoriete nummers maar ik kies voor Black en Even Flow van Pearl Jam’, zegt Nico. ‘Als je tien coverbands aan het werk ziet dan hoor je acht keer hetzelfde. Met Bow & Arrow proberen we wat exclusiever te zijn maar tegelijkertijd toch voor een heel ruim publiek. We hebben fans van minder dan 20 tot ouder dan 60.’

Eigen nummers?

Ooit gedacht om eigen nummers te brengen? ‘Toen we 28 jaar geleden begonnen hebben we dat wel gedaan maar de respons is een pak minder omdat de mensen die niet kennen. Het is een bewuste keuze om als coverband door te gaan en de mensen te amuseren met nummers die ze kunnen meezingen. En ons trouw publiek weet dat wel te appreciëren.’ Dat het publiek heel geliefd is lijdt geen twijfel want de bandleden hadden zich niet backstage verstopt en stonden tot meteen voor en reeds meteen na het optreden tussen het publiek. ‘Zeker in Stekene heb ik vooraf veel stress maar ik vind het belangrijk om een babbeltje te kunnen doen met de mensen’, zegt Nico.

Samenstelling

‘David was er al van bij het begin maar in die 28 jaar is de samenstelling van Bow & Arrow wel een  paar keer aangepast. Zelf was ik in de beginperiode bassist maar door ziekte van de toenmalige zanger moest ik aan de bak, zogezegd omdat ik toch alle nummers uit het hoofd kende. Iedereen vond het blijkbaar wel OK en we hebben het zo gehouden. De redenen voor die aanpassing waren verschillend, Etienne De Wilde was 80, de nummerkeuze lag niet iedereen, en er was corona. Vier jaar geleden moesten we op zoek naar een gitarist en kwam ik toevallig Pieter Van Landeghem tegen op Graspop. Bij de zoektocht naar een nieuwe drummer was Carlos meteen van bij de eerste repetitie een superdrummer.’

Toekomstplannen

‘Spelen, zoveel mogelijk spelen. We staan dit jaar onder andere nog op de Gezoarse feesten, op Levensloop in Beveren en op de braderij in Sint-Gillis-Waas. Maar ik heb wel heimwee naar de tijd dat we op de Gentse Feesten op het Sint-Jacobsplein voor een massa toeschouwers speelden. Maar dat concept is nu veranderd, net als bij de Parkfeesten in Sint-Niklaas. Daar geven ze al eens een salsa-avond, niet meteen ons ding’, lacht Nico. ‘We zouden graag ons werkterrein wat buiten het Waasland willen uitbreiden. Let op: dat wil niet zeggen dat we ons eigen publiek beu zijn, we hebben enorm veel respect voor die mensen en zijn zo dankbaar dat die altijd weer naar onze optredens komen.’ Optreden voor veel volk, meer dan op Crammerock krijg je er in Stekene niet bijeen. ‘Dat zou fantastisch zijn, maar een covergroep op een festival? Het is niet gebruikelijk.’ Al weet je maar nooit natuurlijk, Willy Sommers had ook nooit verwacht om op Pukkelpop te spelen.

Info en boekingen: www.bowandarrow.be of via hun Facebookpagina.

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings