16.1 C
Stekene
maandag 20 mei 2024

Dag zes: 11 Stekense wielerhelden op weg naar Labastide d’Armagnac maken kennis met de stank van het vilbeluik en de verkeerde man op de verkeerde plaats

Terwijl de Gazet de voorbije dagen voornamelijk ‘beestige’ verhalen over honden, geiten en vliegjes opving worden onze elf wielericonen momenteel geconfronteerd met logistieke en culinaire euvels met daarbovenop een giga stankprobleem.

Om helemaal de context te begrijpen: vooraf stelden onze elf wielerfenomenen een gedetailleerd roadbook samen waarin onder meer opgenomen het parcours, het aantal kilometers, hoogtemeters, beschrijving van de overnachtingsplaats en nog enkele andere ‘wistjedatjes’. Een belangrijk element in het raodbook is telkens weer het bevoorradingsmoment. Als hongerige wolven komen onze helden dan aangereden en storten zich op al het lekkers dat een regio te bieden heeft. Gisteren was de bevoorrading gepland, na 91 km, op de Bourg La Bonne Plaque in het centrum van Saint-Léger Magnazeau. Het klonk heel idyllisch maar de realiteit drukte al snel de verwachtingen de kop in, een typisch voorbeeld van ‘de verkeerde man op de verkeerde plaats’. Pal naast de bevoorradingswagen van onze helden parkeerde immers ook een chauffeur van het plaatselijke vilbeluik om zijn middagmaal naar binnen te werken. Naar verluidt was de stank van de man en zijn wagen helaas niet te harden: weg sfeer, weg appetijt.

Met ontregelde magen zette de caravan zijn tocht verder richting Oradour in de hoop om ’s avonds in een gezellig restaurant alsnog te kunnen genieten van de regionale keuken maar helaas pindakaas: alle restaurants in het dorp waren gesloten. Uiteindelijk bracht de afhaalpizza soelaas maar van een echt verkwikkend diner was uiteraard geen sprake. Om de miserie compleet te maken: de volgwagen/campingcar had ook nog eens af te rekenen met een technisch mankement, een telefoontje naar de legendarische sportbestuurder Hilaire Vanderschueren bracht de oplossing.

Ondertussen is ook de bestelwagen met aanhangwagen aangekomen waardoor onze helden verzekerd zijn van een comfortabele terugreis aanstaande zondag. De bewondering voor onze helden kan overigens niet groot genoeg zijn: ze hoeven weliswaar niet te fietsen met hun bagage maar elke avond wassen ze hun koerskleren zelf flink uit, spoelen en daarna in de handdoek uitwringen en laten drogen…

Vandaag overnachten onze licht vermoeide dwangarbeiders van de weg in de buurt van Périgueux op de pelgrimsroute naar Santiago de Compostelle. Ter gelegenheid van het Heilig Sint-Jacobsjaar in 1999 werd in de kathedraal van de stad een kapel geopend, gewijd aan Sint-Jacob. Périgueux is de hoofdstad van de Périgord Blanc, onder meer bekend vanwege de zwarte truffel, de zwarte paddenstoel met lichtgekleurde aders.

Last but not least: het vraagstuk dat de ganse caravan bezighoudt: met welk vervoermiddel overbrugt burgemeester Stany De Rechter aanstaande zaterdag de circa 1075 km richting La Bastide d’Armagnac? De Gazet vernam uit een zeer goed ingelichte bron dat de burgervader wellicht het vliegtuig neemt tot in Bordeaux. Hoe hij zich verder verplaatst tot in La Bastide is nog niet officieel geweten, zelfs een kort fietstochtje doorheen de biljartvlakke Landes behoort tot de mogelijkheden. De Gazet houdt u ieder geval op de hoogte.

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings