6.5 C
Stekene
vrijdag 23 februari 2024

Kasteelstraatfeest in Klein-Sinaai wordt een blijver…

OP 15 april 2023 organiseerden enkele bewoners van de Kasteelstraat in Klein-Sinaai het eerste Kasteelstraatfeest. Het werd een overdonderend succes! Tijdens een ‘evaluatie’ van het gebeuren vernam de Gazet dat er ook volgend jaar weer een straatfeest op programma staat.

Het buurtcomité bestaat uit Annelies Van Peteghem, Peter Decaluwe, Katja Sterck, Kattie Hofman, Wendy Everaert en Filip Apers. ‘Onze doelstelling is om buren en nieuwe inwoners bij elkaar te krijgen, het is zo belangrijk dat mensen elkaar kennen. Het Kasteelstraatfeest heeft op dat vlak zijn doel niet gemist, het buren-gevoel is aangesterkt.’

Liefst 64 bewoners – 47 volwassenen en 17 kinderen – tekenden present. ‘We opteerden voor een wandeling waarbij deelnemers de kans kregen om met meerdere mensen in contact te komen. Het ijs was snel gebroken, het was een waar succes met veel positieve reacties. Omwille van de slechte weersvoorspellingen hebben we de wandeling iets ingekort en trokken we naar OC Boudeloo voor een knabbel en een babbel. Als uitloper van het straatfeest werd ondertussen al een WhatsApp groep opgericht. De buren contacteren elkaar voor allerlei dingen, foutief geposte briefwisseling, … en ook eens voor een verloren gelopen geitje. We zijn er zeker van dat de WhatsApp groep buren dichter bij elkaar brengt.’

Less is more

‘We zijn heel verheugd over de talrijke reacties en wat het allemaal heeft losgemaakt in de buurt. We willen op de ingeslagen weg verdergaan maar hebben geen ambitie om iedere maand iets te organiseren, immers ‘less is more’. Volgend jaar organiseren we in ieder geval wel een tweede editie. Hoe dan ook Klein-Sinaai leeft: café-restaurant d’Oude Route is daarbij een ankerpunt maar ook de scouts, de school, het feestcomité, Ferm en het sportcomité zorgen voor leven in de brouwerij. Met het comité willen wij daar ook ons steentje toe bijdragen.’

Quote:

‘Onze doelstelling is om buren en nieuwe inwoners bij elkaar te krijgen, het is zo belangrijk dat mensen elkaar kennen.’

Annelies Van Peteghem, Peter Decaluwe, Katja Sterck, Kattie Hofman, Wendy Everaert en Filip Apers.

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings