25.1 C
Stekene
donderdag 18 juli 2024

Een pluimpje nét niet in de lucht houden

BADMINTONCLUB Stekene is vandaag de op één na grootste indoorclub in Stekene. Voorzitter Toon Bouchier en secretaris Marc Relaes maken graag tijd om hun club voor te stellen. BC Stekene profileert zich als een gezellige familieclub en dat het daar plezant is bleek wel duidelijk voor en tijdens de fotosessie voor dit artikel.

‘Badmintonclub of BC Stekene is opgericht in 1978 door een aantal spelers van Sint-Niklaas. Van bij de start speelden we in wat vandaag de groene zaal in de sporthal genoemd wordt. Oorspronkelijk puur als een vriendenclubje maar nadien werden we de tiende Oost-Vlaamse club die competitie ging spelen onder de vleugels van badminton Vlaanderen.’

Vijf ploegen, één pintje

‘Vandaag spelen we met vijf ploegen in derde en vierde provinciale, één dames-, twee heren- en twee gemengde ploegen. Iedere ploeg bestaat uit minimum vier spelers die dan in poulevorm acht wedstrijdjes tegen een andere club spelen. Maar voor het grote geld moet je bij ons niet zijn: onze beste competitiespeler verdient na de match één pintje. Onze ambitie reikt vandaag ook niet verder, als we hogerop willen raken hebben we vier of vijf goede spelers nodig. Die zijn dan te goed voor dit niveau en die kunnen we niet houden. Dat willen we ook helemaal niet als die jongens of meisjes echt talent hebben.’

Gemengd

‘Op dit ogenblik tellen we ongeveer 180 leden. Bij onze competitiespelers zijn 75 procent jongens of mannen tegenover 25 procent meisjes of vrouwen. Bij de recreanten daarentegen is de verdeling fiftyfifty. Onze competitiespelers trainen op maandag- en woensdagavond. Dat waren altijd onze vaste dagen maar ondertussen spelen onze recreanten op dinsdag- en donderdagavond. Met die 180 spelers is er niet veel ruimte meer voor nieuwkomers maar onderschat het niet. Veel mensen kennen badminton vanop vakantie en proberen een pluimpje zo lang mogelijk in de lucht te houden. Bij ons is het nét het tegenovergestelde: de shuttle moet zo snel mogelijk vallen, bij voorkeur aan de andere kant van het net.’

Democratisch lidgeld

‘We houden ons lidgeld bewust heel laag. De recreatiespelers betalen 60 euro bij de jeugd of 75 euro voor de volwassenen. Voor tornooi- en competitiespelers is dat respectievelijk 110 en 130 euro maar daarvan moeten wij wel een deel afstaan aan de badmintonfederatie. Voor dat lidgeld speel je een gans jaar, behalve in juli want dan is de sporthal gesloten, onder begeleiding van een gediplomeerd trainer.’

Helpende hand

Hoe raken jullie dan uit de kosten met zo’n beperkt lidgeld? ‘Het is niet makkelijk om ieder jaar rond te komen maar we proberen overal onze helpende hand te reiken. Zo zijn we onder andere betrokken in de bediening op de Dag van Jan en Alleman. Daarnaast hebben we een after-work event waarbij we de werknemers van een aantal Wase bedrijven laten proeven van het badminton en daarbij wat inkomsten uit het verbruik te halen. Er is ons familietornooi, niet met de focus om winst te maken maar wel om het clubleven te promoten. Het seizoen sluiten we dan af met een barbecue op het clubfeestje.’

Vallende veren

‘Daarnaast willen we ook de recreanten niet nodeloos op kosten jagen. In competitie gebruiken ze verenshuttles. Die vallen sneller dan synthetische en maken het spel dus wat moeilijker. Van die pluimpjes verbruik je er toch al snel twee per wedstrijd terwijl de synthetische enerzijds goedkoper zijn maar ook omdat je daar slechts ongeveer twee per maand van nodig hebt’, besluiten Toon en Marc.

Quote

‘Wij zijn vandaag de op één na grootste indoorclub in Stekene.’

Toon Bouchier en Marc Relaes

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings