16.1 C
Stekene
maandag 20 mei 2024

Welkom in Disneyland Kemzeke

MARINA ELEGHEER (59) uit Kemzeke vraagt zich terecht af of ze geen plaatsje in het Guinness Recordbook kan opeisen. Ik was vooraf verwittigd dat haar collectie Disneyfiguren indrukwekkend is maar hier viel mijn mond toch ook van open.

Onmogelijk in te schatten hoeveel beeldjes er zich in de prachtige ruimte bevinden. Aan alle wanden staan de beeldjes in verschillende etages te pronken. ‘Ik schat dat ik er momenteel zo’n 600 heb maar het zouden er ook meer kunnen zijn’, zegt Marina. ‘Ik ben 30 jaar geleden beginnen sparen en mijn verzameling blijft uitbreiden.’

Moed en steun

‘In 1996 is mijn echtgenoot Franki ziek geworden. Door een hersentumor lag hij heel lang in het ziekenhuis. Voor mij was dat een heel moeilijke periode. Ik begon te praten tegen mijn beeldjes. Mijn verhaal kwijt kunnen gaf me moed en steun. Franki vond mijn verzameling aanvankelijk niet zo leuk maar ondertussen is hij helemaal mee. Ik heb echt een goede man’, beseft Marina.

75+ Disneytattoos

De Disneypassie zit niet enkel in de beeldjes, Marina is zelf een lopend uithangbord met Disneytattoos op haar armen, onderbenen en op haar rug. ‘Ik schat zo’n 75 grote, er zijn ook nog enkele kleinere figuurtjes bij maar die tel ik niet mee. Die op het scheenbeen en de kuiten waren het pijnlijkst, nu zijn er nog een viertal gepland op mijn bovenbenen. Zou ik met die tattoos samen met mijn beeldjes geen plaatsje kunnen hebben in het Guinnes book?’

Opnieuw 12

‘Ieder jaar gaan we naar Disneyland Parijs, dit jaar in maart voor mijn verjaardag. Ik denk dat we daar al ongeveer 80 keer geweest zijn, van bij de opening 30 jaar geleden. Toen gingen we tot drie keer per jaar, telkens voor drie dagen. Nu nog één keer want het is echt duur geworden. Soms met de wagen, soms met de TGV maar we slapen altijd in een hotel op het park, dan kan Franki rusten indien nodig. Als ik daar kom voel ik mij opnieuw 12 jaar. De winkeltjes en de parades zijn zo geweldig, net als de figuren die daar rondlopen. Ik weet het wel: het is een man of vrouw in een pak maar het raakt me toch iedere keer weer.’

Orlando

‘Het stond op mijn bucketlist om ooit naar Disneyland in Orlando, Florida te gaan. De ziekte van Franki laat ons niet toe zo ver te reizen en alleen zie ik het niet zitten. Maar ik vind dat helemaal niet erg, ik ben blij dat hij telkens meegaat naar Parijs, welke man zou dat allemaal doen voor zijn vrouw?’

Mickey en Minnie

Hoewel Disney een heel gamma figuren heeft zie je bijna alleen Mickey en Minnie Mouse. ‘Van Pluto staat hier ook wel een beetje maar Mickey en Minnie zijn mijn absolute favorieten. Er zijn vier grote reeksen van beeldjes (Lennox, Precious Moments, Traditions en Possible Dreams) en ik verzamel die allemaal. Je hoeft daarvoor niet naar Parijs, ook in de Antwerpse Hoogstraat is een Disneywinkel. Ik heb nog nooit iets dubbel gekocht en ik heb ook nooit iets verkocht. Sommigen doen het om wat te verdienen aan de doorverkoop. Ik niet, als ik er niet meer ben schenk ik mijn volledige collectie weg.’

Blankenberge

‘Eén keer per jaar Disneyland is genoeg. Als we vakantie hebben stappen we in de camper naar Blankenberge. Met de camper naar Disneyland is geen optie, de staanplaatsen zijn duur en zouden binnenkort blijkbaar niet meer beschikbaar zijn. Dan moet je ook iedere keer de toegang tot het park betalen. Neen, laat ons maar gewoon in ons vertrouwd hotel Newport Bay verblijven’, besluit Marina.

Quote: ‘Ik draag zo’n 75 Disneytattoos, die op het scheenbeen en de kuiten waren het pijnlijkst om aan te brengen.’

Marina Elegheer

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings