17.1 C
Stekene
donderdag 1 juni 2023

Welkom in Disneyland Kemzeke

MARINA ELEGHEER (59) uit Kemzeke vraagt zich terecht af of ze geen plaatsje in het Guinness Recordbook kan opeisen. Ik was vooraf verwittigd dat haar collectie Disneyfiguren indrukwekkend is maar hier viel mijn mond toch ook van open.

Onmogelijk in te schatten hoeveel beeldjes er zich in de prachtige ruimte bevinden. Aan alle wanden staan de beeldjes in verschillende etages te pronken. ‘Ik schat dat ik er momenteel zo’n 600 heb maar het zouden er ook meer kunnen zijn’, zegt Marina. ‘Ik ben 30 jaar geleden beginnen sparen en mijn verzameling blijft uitbreiden.’

Moed en steun

‘In 1996 is mijn echtgenoot Franki ziek geworden. Door een hersentumor lag hij heel lang in het ziekenhuis. Voor mij was dat een heel moeilijke periode. Ik begon te praten tegen mijn beeldjes. Mijn verhaal kwijt kunnen gaf me moed en steun. Franki vond mijn verzameling aanvankelijk niet zo leuk maar ondertussen is hij helemaal mee. Ik heb echt een goede man’, beseft Marina.

75+ Disneytattoos

De Disneypassie zit niet enkel in de beeldjes, Marina is zelf een lopend uithangbord met Disneytattoos op haar armen, onderbenen en op haar rug. ‘Ik schat zo’n 75 grote, er zijn ook nog enkele kleinere figuurtjes bij maar die tel ik niet mee. Die op het scheenbeen en de kuiten waren het pijnlijkst, nu zijn er nog een viertal gepland op mijn bovenbenen. Zou ik met die tattoos samen met mijn beeldjes geen plaatsje kunnen hebben in het Guinnes book?’

Opnieuw 12

‘Ieder jaar gaan we naar Disneyland Parijs, dit jaar in maart voor mijn verjaardag. Ik denk dat we daar al ongeveer 80 keer geweest zijn, van bij de opening 30 jaar geleden. Toen gingen we tot drie keer per jaar, telkens voor drie dagen. Nu nog één keer want het is echt duur geworden. Soms met de wagen, soms met de TGV maar we slapen altijd in een hotel op het park, dan kan Franki rusten indien nodig. Als ik daar kom voel ik mij opnieuw 12 jaar. De winkeltjes en de parades zijn zo geweldig, net als de figuren die daar rondlopen. Ik weet het wel: het is een man of vrouw in een pak maar het raakt me toch iedere keer weer.’

Orlando

‘Het stond op mijn bucketlist om ooit naar Disneyland in Orlando, Florida te gaan. De ziekte van Franki laat ons niet toe zo ver te reizen en alleen zie ik het niet zitten. Maar ik vind dat helemaal niet erg, ik ben blij dat hij telkens meegaat naar Parijs, welke man zou dat allemaal doen voor zijn vrouw?’

Mickey en Minnie

Hoewel Disney een heel gamma figuren heeft zie je bijna alleen Mickey en Minnie Mouse. ‘Van Pluto staat hier ook wel een beetje maar Mickey en Minnie zijn mijn absolute favorieten. Er zijn vier grote reeksen van beeldjes (Lennox, Precious Moments, Traditions en Possible Dreams) en ik verzamel die allemaal. Je hoeft daarvoor niet naar Parijs, ook in de Antwerpse Hoogstraat is een Disneywinkel. Ik heb nog nooit iets dubbel gekocht en ik heb ook nooit iets verkocht. Sommigen doen het om wat te verdienen aan de doorverkoop. Ik niet, als ik er niet meer ben schenk ik mijn volledige collectie weg.’

Blankenberge

‘Eén keer per jaar Disneyland is genoeg. Als we vakantie hebben stappen we in de camper naar Blankenberge. Met de camper naar Disneyland is geen optie, de staanplaatsen zijn duur en zouden binnenkort blijkbaar niet meer beschikbaar zijn. Dan moet je ook iedere keer de toegang tot het park betalen. Neen, laat ons maar gewoon in ons vertrouwd hotel Newport Bay verblijven’, besluit Marina.

Quote: ‘Ik draag zo’n 75 Disneytattoos, die op het scheenbeen en de kuiten waren het pijnlijkst om aan te brengen.’

Marina Elegheer

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in