16.1 C
Stekene
maandag 20 mei 2024

Stekense dienst Toerisme: gevarieerd aanbod

TOERISTISCH PROGRAMMA 2023 is de titel van de brochure uitgegeven door de dienst Toerisme van de gemeente Stekene. Die brochure zelf oogt al prachtig, Gazet van Stekene wilde weten of de uitstappen net zo boeiend zijn. Onze eerste ervaring was alvast een topper.

Zondag 26 februari was er de winterse ontbijt/lunchwandeling doorheen de Kemzeekse dorpskern. De dienst Toerisme had voor een prachtig verzorgd smakelijk buffet gezorgd. Gediplomeerd gids Silvia Verdurmen kroop daarna in de huid van Cyriel Van Brussel, gemeentesecretaris in Kemzeke in de eerste helft van vorige eeuw. Cyriel en Silvia ademden de sfeer tijdens beide wereldoorlogen, vergeten namen op monumenten kregen een gezicht. De tocht van 26 februari haal je niet meer maar in de brochure kan je die nog vinden als groepsuitstap. Doen!

Dauwtrip

Voor de eerstvolgende activiteit moet je op 6 mei vroeg uit de veren, dan staat een dauwtrip in het waterwingebied op de planning. Een natuurgids neemt je om 7 uur mee voor een wandeling van 4 kilometer met vertrek en aankomst aan ‘t Vossenhol. Inschrijven kan nog tot 3 mei bij de dienst Toerisme.

Zomer!

De brochure presenteert nog vijf zomerse trips: fietstocht met opdrachten Let’s go move op 3 juni. Streetart fietszoektocht in juli en augustus. Ambachtelijk weekend op 19 en 20 augustus. Kajakken op de Stekense vaart op 9 september en een verkenning in Grenspark Groot Saeftinghe onder begeleiding van een gids. Bijna alle uitstappen voor slechts 6 euro per persoon. De prijs voor de Saeftinghetrip hangt af van het aantal deelnemers.

Groepsuitstappen

Daarnaast kan je ook groepsuitstappen boeken aan een zeer democratische prijs. Richtprijs is 60 euro voor twee uur voor een groep van 25 personen. Met uitzondering van “Stekene verdraaid lekker”, daar betaal je 10 euro per persoon extra maar je krijgt er wel wat lekkernijen voor in de plaats. De groepsuitstappen zijn netjes opgedeeld: vijf natuuruitstappen en zes historische wandelingen, allemaal met een deskundige gids.

Praktisch

De brochure is verkrijgbaar op de dienst Toerisme, Dorpsstraat 3, naast het gemeentehuis. Je kan daar voor alle info terecht op weekdagen van 08.45 tot 12 uur, op woensdagmiddag van 13.30 tot 16 uur en op zaterdagmorgen tussen 9 en 12 uur. De brochure kan ook afgehaald worden in het infopunt Zomerhuis.

Bellen kan op nr 03 790 03 67 of mailen naar toerisme@stekene.be

Meer info ook via www.stekene.be waar je ook tickets voor de activiteiten kan boeken. In de brochure staat een uitgebreide handleiding hieromtrent.

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings