12.2 C
Stekene
woensdag 10 april 2024

Popgroep Dasj: stevige rock,kiekens en de Wesley

HET belooft een spannend voorjaar en zomer te worden voor de Belgische popmuziekliefhebbers. Billie Eilish komt naar Werchter, Van Morrisson geeft twee concerten in ons land en Bruce Springsteen houdt halt op TW Classic 2023. Als klap op de vuurpijl verneemt de Gazet dat de Kemzeekse cultband Dasj tweemaal in de hometown zal optreden: als headliner op de Kemzeeekse Dorpsfeesten en met een uniek akoestisch concert in ’t Nief Veloken op 11 mei. Redenen te over om op een frisse donderdagavond een bezoek te brengen aan de legendarische band in hun goed verborgen repetitiekot. ‘Als het hek dicht is moet ge maar bellen.’

Beginnen bij het begin: Dasj dat zijn Maarten (zanger), Michiel (drummer), Marat (gitarist), Tom (tweede gitarist) en Tim (bassist). Ze zijn al een leven lang vrienden, de chiro van Kemzeke is de maïzena die hen bij elkaar bracht.

Zoals de meeste mensen heeft ook uw dienaar een kleine afwijking, ik weet graag het jaar wanneer een vereniging of club werd opgericht, kwestie van het juiste historische perspectief. Meteen een vraag waarop de bandleden geen exact antwoord weten, als kakelende kippen rollen ze over mekaar heen. ‘Ons eerste optreden was bij het afscheidsfeest van cafébazen Luc en Laurette dat was in 2004,’ noteer ik. ‘Bah, nee jong dat was in 2007, ik weet het zeker,’ klinkt het uit een andere hoek. ‘Wedden dat het in 2005 was, het was mijn laatste jaar als chiroleider. Het zal niet makkelijk worden om ons 20-jarig bestaan te vieren als we niet eens weten wanneer we gestart zijn.’

Zwanzen en zeveren

Waar men gaat langs Vlaamse wegen komt men geen repetitiekoten tegen. Het is een oud zeer van heel wat muziekgroepen: ze vinden geen oefenlokaal. Dasj is op dat vlak een uitzondering. ‘Wekelijks repeteren we in een loods bij een bekend Waas bedrijf. We zijn heel blij dat we hier kunnen oefenen, ons ‘kot’ van 25m² is uitstekend geïsoleerd en voldoet aan al onze wensen.’

Om 19u30 druppelen de eerste leden binnen, pas anderhalf uur later start het serieuze werk. ‘Bij ons draait het niet alleen om de muziek maar vooral ook om gezellig samen te zijn, wat zwanzen en zeveren, herinneringen ophalen, lokale issues en wereldproblemen bespreken, een pintje en nog een pintje, en de laatste stand van zaken doornemen betreffende de kiekens.’

De Mens en Heideroosjes

‘We brengen stevige pop, spelen covers van onder meer Noordkaap, De Mens, Gorki, Heideroosjes… Er staan enkele Engelstalige nummers op onze playlist maar Nederlandstalige teksten liggen ons beter. We hebben de voorbije jaren een vijftal eigen nummers geschreven. Eerder luchtige thema’s met af en toe een oorwurm. ‘De tijd’ draait om de drukte en de stress waarmee iedereen geconfronteerd wordt, in ‘Koop mor aan’ focussen we op ons aankoopgedrag. Het hilarische ‘Wesley’ gaat over een marginaal figuur, aan lager wal geraakt en met een drankprobleem. Marat is ons muzikale brein, de meeste nummers komen uit zijn koker, de rest van de groep vult aan en levert zijn bijdrage.’

Optredens

Naast hun hobby bij Dasj houden de vijf bandleden er een druk werk- en privéleven op na. ’Dasj is voor ons een perfecte uitlaatklep, we amuseren ons rot. Eerlijk gezegd zouden we nog iets vaker willen optreden maar we hebben ook niet de ambitie om iedere week op een podium te staan. Twee à drie optredens per jaar vinden we al prima. Met het optreden in ’t Nief Veloken in het vooruitzicht hebben we weer een doel om naar toe te leven. Reken maar dat we in topvorm zullen zijn.’

Quote: ‘Dasj is voor ons een perfecte uitlaatklep, we amuseren ons rot.’

Maarten, Michiel, Marat, Tom en Tim

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings