4.1 C
Stekene
zaterdag 24 februari 2024

Mondi Food: één jaar wereldkeuken vanuit de Meersstraat

IN maart 2022 startte Mara Everaert met Mondi Food, een ‘take-away’ project met heerlijke gerechten uit de wereldkeuken. De Gazet trok naar de Meersstraat en sprak met een tevreden cheffin die nog boordevol plannen zit.

‘Wat een onvergetelijk jaar is dit geweest’, opent Mara. ‘Nooit gedacht dat ik zoveel leuke en mooie opdrachten ging maken. Zo heb ik mogen cateren voor verjaardagen, communies, lentefeesten, geboortefeesten en noem maar op. Ook fijne workshops mogen geven voor jong en oud en laat ons niet vergeten dat ik maandelijks mijn belevingsmenu maak als ‘take-away’. Zo kan iedereen de wereldkeuken leren kennen.’

Positieve feedback

De positieve feedback na ieder event doet Mara veel plezier. ‘Mensen zijn steeds verrast. Zo hebben sommige mensen nog het vooroordeel dat veel van de wereldkeukens heel pikant zouden zijn. Wat voor sommige recepten wel klopt. Maar ik probeer hier steeds rekening mee te houden en zal dus nooit een volledige pikante menu op tafel zetten. Hierdoor heb ik toch al een trouwe ‘klantenkring’ opgebouwd.’

Verrassende combinaties

‘Eén van mijn grootste inspiratiebronnen is de Israëlisch/Britse kok Ottolengi. Deze chef haalt veel van zijn ideeën uit heel de wereld en is niet bang van verrassende combinaties. Hij houdt net als ik van de combinatie van zoet, zuur, noten en vooral heel veel groenten.’

Voor haar laatste menu trok Mara naar Indonesië. ‘Naar aanleiding van het vorige artikel in de Gazet kreeg ik een mailtje van Willem uit Kemzeke, met Indonesische roots. Hij schonk me een boekje met familierecepten die ik gebruikte om de menu samen te stellen. Leuk om op die manier nog authentieker te kunnen koken.’

Met dank aan de familie

Zowel de reizen die ze maakte als plekken op haar bucketlist inspireren Mara. ’Mijn familie is ondertussen maar wat trots met de ontwikkelingen bij Mondi Food, zij zijn mijn grootste fans geworden. Ze denken mee in heel het proces, geven feedback, proeven alles voor en de kinderen dromen allemaal luidop om te komen helpen als ze oud genoeg zijn. Dankzij Mondi Food zal het ook mogelijk zijn om verdere en avontuurlijke reizen te doen met het hele gezin en blijven we op die manier verder inspireren voor volgende menu’s.’

Catering

Naast ‘take away’ zit ook catering in het aanbod. ‘Ik werk voor iedereen een volledige menu op maat uit, alles is bespreekbaar. Zo is het fijn om verschillende keukens met elkaar te combineren of reeds uitgewerkte menu’s uit de take-away te gebruiken.’

Gratis dessertje

‘De volgende datum voor de take-away is 20 mei met als thema de Portugese keuken. Hou zeker mijn Facebookpagina of Instagram in de gaten om de nieuwe menu te ontdekken. Omdat het mijn éénjarig bestaan is geef ik iedereen die bestelt een gratis dessertje.’

Quote ‘Mijn missie om mensen de wereldkeuken te leren kennen is nog niet voorbij. Ik heb nog eindeloos veel inspiratie.’

Mara Everaert

www.mondifood.be

info@mondifood.be

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings